Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2012, 08:08 AM
tdawgg tdawgg is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 134
Default Newbie w/ Artist Control, transport doesn't function

Hi all..I am a newbie with the Artist Control surface. Install went well, using w/ PT 10.2.0 HD on a intel PC. Everything seems to function as it should, except for the transport section. I wasn't sure if I was supposed to set up the surface as a HUI in the peripherals tab, but when I do, I get the "can't communicate" message in PT.Also, I had checked the ethernet connection box in the setup menu as well as the EUCON box, but went back and un-checked the ethernet box. Searched AVIDs site a bit, but can't find anything related to this issue. As stated, all other functions seem to work fine, but none of the buttons on the transport section light up when connected to a session, but they do light up during power-up. Also, the jog wheel functions seem to work as well (zoom, etc.)
I am sure this is a set-up issue, so maybe someone can help me out?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2012, 12:12 PM
tdawgg tdawgg is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 134
Default Re: Newbie w/ Artist Control, transport doesn't function

so, I went back and actually read the manual a little (oops), and discovered that PT 10 does not require that the artist control be set up as a HUI or any type of midi interface. I now have only the EUCON box checked, but same issue...everything functions but the transport section...I am hoping someone here has something I can try or misssed during set up, before I contact AVID...thanks in advance, if you do!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2012, 07:20 AM
Mereijn Mereijn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Soest - The Netherlands
Posts: 2
Default Re: Newbie w/ Artist Control, transport doesn't function

Make sure you have installed the latest EuControl software BEFORE you update the firmware of the Artist Control.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
possible to remap transport key on Artist Control? studioj11 Artist Series 1 11-15-2013 11:28 AM
Is the Artist Mix/Control/Transport worth it? BasketCase Artist Series 7 07-27-2013 05:40 PM
Touching Artist Transport Freezes Up Artist Control in Logic sonofmack Artist Series 1 03-13-2013 08:22 PM
Using Artist Control with Artist Transport? GrievousAngel Windows 2 03-14-2012 03:29 PM
Artist transport as monitor control riddim eric Artist Series 3 12-09-2011 03:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com