Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-03-2011, 12:56 PM
Carl Lie Carl Lie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,311
Default How Well Does HD Native Work With Logic

Folks:

I'm curious about HD native but I'm wondering if the drivers work well with other programs like Logic.

This used to be the part of DIGI hardware that drove me nuts.

Carl
__________________
PT 2021.10 HDX 16x24 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.13.6 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2011, 04:03 PM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: How Well Does HD Native Work With Logic

It would still only use core audio, no differant than with any previous HD hardware
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
[email protected]m
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2011, 04:54 PM
Carl Lie Carl Lie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,311
Default Re: How Well Does HD Native Work With Logic

Quote:
Originally Posted by the dude View Post
It would still only use core audio, no differant than with any previous HD hardware
Understood. However, in the past with 002's and MBoxes the drivers were shoddy and not reliable.

Was wondering if that has changed.

Carl
__________________
PT 2021.10 HDX 16x24 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.13.6 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2011, 12:48 AM
red1 red1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: London
Posts: 8
Default Re: How Well Does HD Native Work With Logic

Quote:
Originally Posted by Carl Lie View Post
Folks:

I'm curious about HD native but I'm wondering if the drivers work well with other programs like Logic.

This used to be the part of DIGI hardware that drove me nuts.

Carl
I've been using it with Logic since July and it works fine. Unlike with HD TDM systems you get a maximum of 64 I/O with Logic under Core Audio which is the full I/O count of HD Native. This is great for me as I have 2 192s with 24 I/O in total.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2011, 10:04 PM
brickroadstudio brickroadstudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Scottsdale, AZ
Posts: 235
Default Re: How Well Does HD Native Work With Logic

I too have been using logic with a 192 and a native card- been really solid.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2012, 05:10 PM
Mohan Rawat Mohan Rawat is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: India
Posts: 12
Default Re: How Well Does HD Native Work With Logic

HD Native is quite a cool baby. But will take its toll in familiarisation and understanding it. I think I am only half way through by now.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2012, 01:38 PM
Ale Ale is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Germany
Posts: 660
Default Re: How Well Does HD Native Work With Logic

Me too: using logic with a 192 and a native card is solid. (PT10.0.1)

Ale
__________________
2 PT HD Ultimate 2023.12 6/12-Core Westmere/ 48/96 GB / OS 10.14.6 / 96 I/O / 192 I/O / Omni / BM Intensity Pro (Driver 11.4.1)
1x PT 2023.12 Rosetta / MacMini M1 / 16 GB / monterey / SSL2+
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
logic pro x thru hd native interface? gamblor Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 01-17-2014 04:46 PM
Logic pro and logic pro x doesn't work after mavericks Sanderb Artist Series 3 12-20-2013 12:13 PM
Logic not seeing HD Native card???? PT user Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 12-02-2012 01:30 PM
What is the deal with HD Native and Logic 9? PT user Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 05-24-2011 04:02 PM
Trouble with HD Native and Logic 9 Rocktom Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 04-04-2011 07:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com