Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | MTRX & MTRX Studio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-31-2022, 10:24 PM
Ooptron Ooptron is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: SIN
Posts: 10
Default Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

Hi guys,

I have an M1 Max MBP (macOS Monterey) and I'm trying to hook up my MTRX Studio with DADman and Dante Virtual Soundcard. Is this setup working for anyone?

While DADman and DVS open up fine, I can't seem to get MTRX Studio to show up on the device list in DADman.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2022, 02:12 PM
Hud Hud is offline
Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: London
Posts: 34
Default Re: Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

Hi

According to this Dadman is not supported in Monterey for intel or M1. Yikes! Have you got yours working?

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...ig-Sur-Support

Is anybody else running MTRX + Dadman under Apple silicon M1 and Monterey?

Cheers
H
Reply With Quote
  #3  
Old 04-09-2022, 05:55 AM
rknaub rknaub is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: San Jose, CA
Posts: 3
Default Re: Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

Yes, Its working for me with the latest versions of PT, Monterey OSX and Dadman
Reply With Quote
  #4  
Old 04-10-2022, 05:46 AM
Hud Hud is offline
Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: London
Posts: 34
Default Re: Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

Quote:
Originally Posted by rknaub View Post
Yes, Its working for me with the latest versions of PT, Monterey OSX and Dadman
Ok thanks that’s encouraging!

However just saw this: https://youtu.be/mgTGYVwleCU

I might just wait a while hehe

Cheers

Last edited by Hud; 04-10-2022 at 02:59 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-11-2022, 06:02 AM
rknaub rknaub is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: San Jose, CA
Posts: 3
Default Re: Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

Yeah, That video was before Avid officially supported Monterey.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-19-2022, 04:50 AM
Ooptron Ooptron is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: SIN
Posts: 10
Default Re: Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

Ah, so it seems like the Belkin Ethernet > USB-C dongle I was using was incompatible with the M1 Mac for some strange reason. It worked fine with the Intel Macs.

With the Apple dongle I got the MTRX Studio up and running.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-14-2022, 02:31 PM
bigsmokeaudio bigsmokeaudio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Toronto
Posts: 25
Default Re: Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

I've been using my MTRX Studio with my M1 Max macbook pro with Pro tools and DADman since 2nd week of Dec last year. First gig was an opera recording. It's been incredibly solid for recording, and now mixing with almost all of the plugins working, and I'm not missing the ones that don't too much. I do hope that there's some hope of the Exponential audio plugins being supported natively by Izotope.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-18-2022, 06:03 PM
off the wall's Avatar
off the wall off the wall is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: NYC-NJ
Posts: 532
Default Re: Is the MTRX Studio working with M1 Max MBP?

Quote:
Originally Posted by Ooptron View Post
Hi guys,

I have an M1 Max MBP (macOS Monterey) and I'm trying to hook up my MTRX Studio with DADman and Dante Virtual Soundcard. Is this setup working for anyone?

While DADman and DVS open up fine, I can't seem to get MTRX Studio to show up on the device list in DADman.
I’m using my MTRX Studio, Dadman and Virtual Sound Card just fine with Monterey 12.3.1/MPB M1|Pro. Dadman is not officially supported under Monterey but i have had no issues.

The latest version of Virtual Soundcard is M1 native and 12.3 approved.

I’d look to the Ethernet adaptor on the laptop you’re using. Many don’t work properly with Dante. Try an official Apple one.
__________________
offthewallproductions
Mac Pro 5,1 3.46 Ghz 12 core, Open Core 0.8.0 EFI, Radeon RX580 GPU, GC-TITAN RIDGE TB3 PCIe card, M.2 NVMe SSD boot drive on PCIe card, 48GB RAM, macOS 11.6.8
Pro Tools Ultimate 2022.7.0 HDX, UA Octo PCIe card in external TB3 chassis, MTRX Studio I/O, C|24 control surface.
Genelec 1031AP/7070A 5.1 monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTRX MTRX Studio Forum Section? off the wall Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 2 05-08-2022 03:20 PM
Difference between MTRX and MTRX Studio? snowplaysmusic Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 3 02-10-2022 11:38 AM
MTRX Studio monitor control not working jschmit Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 3 12-07-2021 08:24 AM
MTRX Studio tuning v MTRX SQP card Goombot Avid Pro Mixing General Discussion 9 07-15-2021 11:00 AM
Avid MTRX studio working with bi-amp speakers mgoorevich Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 2 08-02-2020 12:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com