Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2021, 01:28 PM
ReynaldoPena ReynaldoPena is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 164
Default Inconsistencies During Automation

Hello Avid,

Good afternoon. How are you? Hope all is well. Happy Thanksgiving. I am having a bit of a dilemma automating regions, specifically volume (just the volume). I want to put up the volume on a region by using two dots or selecting the region and increasing the volume on that region using the smart tool. Have there been multiple reports about the volume going up slanted rather than squared at times? I ask because it's very inconsistent, to the point where I have to latch and increase the volume, listen to the region, which is too much time. I've attached a photo of the slanted volume automation line as I am increasing the volume using the smart tool.

Any help would be greatly appreciated, Thanks.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2021-11-27 at 15.24.57.jpg (78.8 KB, 0 views)
File Type: jpg Screen Shot 2021-11-27 at 15.25.09.jpg (80.0 KB, 0 views)
__________________
Take care brush your hair,

Rey
https://r-e-y.com/

macOS Monterey
Pro Tools 2021
iMac (Retina 5K. 27-Inch, 2020)
Processor 3.6 GHz 10-Core Intel Core i9
3.6 GHz Dual-Intel Core i7
16GB ram
AMD Radeon Pro 5700 8GB
Shure SM7B Mic
Pro Tools | Carbon
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2021, 02:22 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,505
Default Re: Inconsistencies During Automation

Your best bet is to change your method. Instead of swiping across and trying to move the volume line across a selection, instead, drop break points and drag each to the level you want. Things that will help this action: Enlarge the track vertically and use the Ctrl key to select FINE mode.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2021, 05:45 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,738
Default Re: Inconsistencies During Automation

I think it's because you already have a "dot" where you're already trying to raise the Volume.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at reasonable rates
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2021, 05:35 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 945
Default Re: Inconsistencies During Automation

Select your clip, in volume view hit Command+/ . This will put breakpoints on the clip boundaries.
Then use the smart tool that will turn into trim when you hover over the volume.
Adjust as needed.
__________________
Vedat

WaveRider + Defaulter (now with LKFS)
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #5  
Old 11-28-2021, 11:04 PM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 843
Default Re: Inconsistencies During Automation

Or use Clip Gain if you’re automation aims only a clip and not the whole track.

Best

Mark
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac mini 2018 i5 64 GB RAM, RME Fireface, Pro Tools 2021, Euphonix MC Control
MacBook Air 2020 (M1) 16 GB RAM, 1 TB SSD, Zoom U-44 and Pro Tools Ultimate
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GR metering inconsistencies with Waves wolfhound Pro Tools 11 1 12-11-2013 11:12 AM
CLICK TRACK INCONSISTENCIES... nrsv40 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-04-2008 07:33 PM
experience inconsistencies in running 002 and external FW Jenk2k Storage Subsystems 0 09-05-2007 08:48 AM
Anyone have timing inconsistencies with Mach 5? gjp Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 05-11-2006 10:35 PM
Fader inconsistencies jackruston ProControl, Control|24, Command|8 0 09-17-2001 06:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com