Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2003, 05:49 PM
Jeremy Lemos Jeremy Lemos is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Chicago
Posts: 2
Default sync 002 to time code?

hello all... i was trying to get my studio to buy a digi002 and my partners didn't want to get one because they were afraid that i could not snyc to our 2" machine via time code. is there no way to get the 002 to chase TC?? is there a TC to midi way? any ideas would be great!!

thanks,
jeremy
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2003, 05:56 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: sync 002 to time code?

You'd need a synch box like a MOTU Digital Time Piece which can chase LTC and derive an SPDIF clock.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2003, 08:05 PM
sndgeek sndgeek is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Burbank, CA
Posts: 256
Default Re: sync 002 to time code?

you'd probably also need the DV Toolkit in order to display/work in timecode and feet/frames within ProTools LE.
__________________
Chaos is a name for any order that produces confusion in our mind. --George Santayana
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2003, 07:41 AM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,916
Default Re: sync 002 to time code?

The DV toolkit will make it possible to see the timecode in the counter. Normally you will not need this...
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
  #5  
Old 11-30-2003, 09:36 PM
SDDP SDDP is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angles, CA
Posts: 562
Default Re: sync 002 to time code?

you will definately need DVD tool kit if you are going to use frames, ie:29.97 drop/non-drop, with out DVD tool kit, the time code is as follows, hour:minutes:seconds:mili seconds, so if you want to move something over 2 frams, that would be 29.97 divided by 1000 (milliseconds)which is like moving it something like 66.88 millisconds, VERY annoying and difficult

as far as time code lock up, you might want to check out Mark of the Unicorn "Unitor 8"
it will take smpte t/c and convert it to midi in which you can take into PTLE.

__________________
-Mac Pro 5,1 12core 3.46GHz Westmere 96GB (6 x 16GB OWC ram)
-RX 580 8GB GPU
-OSX 10.13.6 on a 1TB SSD Via PCIE card
-PTHDN 2020.12 Ultimate
-HD Omni
-BM Intensity Pro

-Waves Mercury+SSL4000 Collection+Abbey Roads
-iZotope RX7 Advanced
-iZotope Post Production Suite 4
-iZotope Music Production Suite 3
-HALO UP/DOWN MIX
-ANYMIX
-Delonghi Perfecta ESAM 5600.S
Reply With Quote
  #6  
Old 11-30-2003, 11:48 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: sync 002 to time code?

The Unitor 8 would only give you location (MTC) but no speed (SPDIF).. it's not a choice for chasing an analog 2". That's why I recommended the DTP which has the right capability.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Time Code out of 003 to Sync HD M-ManLA Post - Surround - Video 7 02-23-2013 11:35 PM
Time Code display Sync I/O efisch Post - Surround - Video 2 07-11-2011 11:17 AM
sync and time code docbop Post - Surround - Video 3 07-21-2009 02:46 PM
Generate Time Code without SYNC I/O bgh930 Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 07-10-2006 08:26 AM
The best way to do video sync and time code in LE? 16yearsjeff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 05-28-2006 02:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com