Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2021, 08:21 PM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Qld - Australia (Ex Bali)
Posts: 795
Default Audio from my vocal tracks are weirdly absent ???

PROBLEM SOLVED - it was a plugins authorization that had expired .., (sorry, i cant work out how to delete this thread?)

Guys, I'm loading up my original songs into; P.T 2021.3.1, which I recorded a few years back,
And the audio from my vocal tracks which i recorded - is strangely no longer being played in the song? (ie; i hear no audio from the vocal tracks, but i do in all the others

In troubleshooting;
- the waveform is still showing up there in the tracks
- the fader is turned up
- the output is designated to main out L/R like everything else
- nothing is being muted or soloed
- I'm not bussed out to any other tracks
- nothing seems to be out of the ordinary?

Note; this is also happening on a few different songs that I am loading up into pro tools?

Any suggestions, Guys?

PS: I've only just returned to using protools again (and computers)
after three years due to recovering from a head injury..,
- and I was quite proficient at it all before the trauma,
so please, guys; its been a hard road to climb back to where I am now and I'm still on the mend.,
so please be patient with me and keep any explanations basic and descriptive.
(Thank you kindly in advance)
__________________
Pro Tools 2021.3.1 Native * Slate Raven MTi-1 Version 3.6 * AVID MBox3 Pro * OSX Mojave 10.14.6 * MAC PRO (late 2013) * 3.0 GHz 10-Core Intel Xeon E5 * 64 GB Ram 1866 MHz DDR * AMD FirePro D500 2048Mb * Lacie LBD 1TB Thunderbolt 2 PCiE * Blackmagic Multidock Thunderbolt2 * Samsung SSD's 850 Pro * WD Black HDD's

Last edited by Seafoam_Green; 04-15-2021 at 08:39 PM. Reason: solved - a plugin was unauthorised
Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2021, 08:17 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,583
Default Re: Audio from my vocal tracks are weirdly absent ???

Congrats on recovery! I think leaving the post up is good as it may help others that hit a similar issue. Any time audio exists, but makes no sound, there are troubleshooting methods to try, and you went thru them well. Bypassing plugins is one thing to try, and you found it Someone else might have done things in a different order, but troubleshooting is like sweeping for mines
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-16-2021, 08:12 PM
nsureit nsureit is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Texas
Posts: 41
Default Re: Audio from my vocal tracks are weirdly absent ???

The Pro Tools issue aside, it’s great to see the progress of your recovery from the injury. Recording and mixing is a cerebral activity, and solving the plug-in problem is a great sign.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-17-2021, 12:11 AM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Qld - Australia (Ex Bali)
Posts: 795
Default Re: Audio from my vocal tracks are weirdly absent ???

Quote:
Originally Posted by nsureit View Post
The Pro Tools issue aside, it’s great to see the progress of your recovery from the injury. Recording and mixing is a cerebral activity, and solving the plug-in problem is a great sign.
Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Congrats on recovery! I think leaving the post up is good as it may help others that hit a similar issue. Any time audio exists, but makes no sound, there are troubleshooting methods to try, and you went thru them well. Bypassing plugins is one thing to try, and you found it Someone else might have done things in a different order, but troubleshooting is like sweeping for mines
Thank you for the kind words and encouragement Guys
__________________
Pro Tools 2021.3.1 Native * Slate Raven MTi-1 Version 3.6 * AVID MBox3 Pro * OSX Mojave 10.14.6 * MAC PRO (late 2013) * 3.0 GHz 10-Core Intel Xeon E5 * 64 GB Ram 1866 MHz DDR * AMD FirePro D500 2048Mb * Lacie LBD 1TB Thunderbolt 2 PCiE * Blackmagic Multidock Thunderbolt2 * Samsung SSD's 850 Pro * WD Black HDD's
Reply With Quote
  #5  
Old 04-17-2021, 04:11 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,376
Default Re: Audio from my vocal tracks are weirdly absent ???

Welcome back Mr. Green
Good to hear you're on the mend and got out of Bali away from the volcanos.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Elastic audio vocal tracks critza Tips & Tricks 4 04-02-2018 02:11 PM
M-Audio Keyrig49 Pitch bender behaving weirdly saumiguel MIDI 1 01-14-2013 07:47 PM
Weirdly Peter Groom Post - Surround - Video 4 10-20-2010 06:09 AM
Weirdly Peter Groom Post - Surround - Video 1 10-19-2010 07:39 AM
some of my vocal audio tracks not playing back...help superdood Tips & Tricks 8 03-24-2003 02:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com