Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-11-2011, 09:06 AM
weso33 weso33 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: holland, michigan
Posts: 70
Default 3D Workflow

Hey all -

So we're doing our first 3D project for a museum installation - and I was wondering if any of you are changing your playback workflows to include 3D playback. From other posts on Gearslutz, it appears as though most are still working in 2D and then using the director to tell them more about the 3D image. Those posts were a little old however...so I was wondering if any of you have any other thoughts.

Seems pretty expensive to change around a whole playback system for 3D...however my first thought is that I'll really want to see depth of field for SFX design.

Thanks for your input!
__________________
"It's locked when it's stuck to the 35 MM Print.
Until then..." - - Dr. Sound

------------------------------------------------
pt hd 9.0.5
mac os x 10.6.7
2 x 2.66ghz dual core intel
7gb ram
fibre drives via facilis terrablock
video out - sdi mojo
Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-2011, 09:50 AM
MusoPro's Avatar
MusoPro MusoPro is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Jerusalem,Israel
Posts: 409
Default Re: 3D Workflow

Hi,
I have actually worked on a short 3D project but I was given the animation in 2D. As far as I know QuickTime is not yet supporting true 3D imaging...
The mix was in 5.1 though but yes the director explained me the cues but even without the 3D image it was pretty obvious.

Best,
Mitch
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2011, 09:57 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,754
Default Re: 3D Workflow

You just need a 3D screen and side-by-side QTs in PT. Not really rocket science. The most expensive part is the monitor. Avoid the ones that need shutter-glasses. JVC GD-463D10 is quite nice.
__________________
PTHDn 2022.10 (OSX12.6.1), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-2011, 10:18 AM
D'Animation D'Animation is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 443
Default Re: 3D Workflow

I did some stereoscopic animation stuff last year and I got QT's delivered in the old red/blue 3D format (forgotten its name) for ref and normal 2D to work too - our final proper stereoscopic printmaster was done at the end of the process as it was a bitch properly rendering it out for me. You could see the general 3D 'moments' on the red/blue QT so you knew when to push & pull from the screen that bit extra but it will wreck you eyes working or editing to it hence the 2d version too (think the official recommendation is 20 min at a time max otherwise the effect is lost). Personally, 3D kinda makes me a bit sick but people's responses vary so I only ever checked stuff in 3D.

I seem to remember the Avatar guys did most of their work with 2D and did a pass with 3D at the end, maybe check the Soundworks videos..
Reply With Quote
  #5  
Old 04-12-2011, 07:24 AM
weso33 weso33 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: holland, michigan
Posts: 70
Default Re: 3D Workflow

Thanks all - I appreciate the thoughts. Frank - makes total sense...I'll have to give that one a whirl if I can get the money for that monitor. Just have to judge how much of this we'll end up doing...

Thanks again
__________________
"It's locked when it's stuck to the 35 MM Print.
Until then..." - - Dr. Sound

------------------------------------------------
pt hd 9.0.5
mac os x 10.6.7
2 x 2.66ghz dual core intel
7gb ram
fibre drives via facilis terrablock
video out - sdi mojo
Reply With Quote
  #6  
Old 04-14-2011, 07:43 AM
MusoPro's Avatar
MusoPro MusoPro is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Jerusalem,Israel
Posts: 409
Default Re: 3D Workflow

I think it would be pretty funny if us post guys will start having to wear 3D glasses to work. My eyes are already hurting by the end of the day, along with my hands, wrists, back, neck oh and my ears from the head animator who was a musician and keeps telling the director what I should be doing differently!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Workflow: Creating Film score music (template/setup/workflow) jhonny.eriksson Tips & Tricks 5 03-03-2015 11:08 AM
Workflow pinnacle Pro Tools 10 6 06-22-2012 11:01 PM
MXF Workflow Help! legasafe Post - Surround - Video 2 02-25-2011 07:40 AM
Workflow! kje Tips & Tricks 11 06-26-2010 09:15 PM
workflow sjon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-18-2004 10:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com