Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-27-2022, 06:27 PM
Bob L's Avatar
Bob L Bob L is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Denver, CO
Posts: 564
Default Waves V14 - Has anyone actually installed on Mojave?

I read that there are some issues with V14 even on the "supported" macOSs. I also understand the Waves has not / will not test V14 on Mojave, and thus is "unsupported".

But "unsupported" does not = "won't work".

Has anyone on Mojave has been brave enough to try it? Any "gotcha's"? Not looking for opinions, looking for installed experience(s).

I'm currently on V13, have most eligible for upgrade, but I'm not in a position to be the canary in this coal mine at the moment.

My main rig is a 4,1 > 5,1 Cheesegrater on 10.14.6, Metal-capable GPU; PT 2021.12 (currently off Update and Support), 003R.

TIA for any help.
__________________
Bob
Without a song
The day would never end
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2022, 09:58 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,487
Default Re: Waves V14 - Has anyone actually installed on Mojave?

Mac os 10.14.6
12 core 5,1
Waves v14 for Abby Road.
And sampler.
Standalone sampler works fine although not listed as supported machine.

Still on v13 for mercury
2022.6 pro tools hdx
Install just fine
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2022, 01:55 PM
Bob L's Avatar
Bob L Bob L is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Denver, CO
Posts: 564
Default Re: Waves V14 - Has anyone actually installed on Mojave?

T:
Thanks.

B

Anyone else?
__________________
Bob
Without a song
The day would never end
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2022, 02:06 PM
massivekerry massivekerry is online now
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Portland, OR
Posts: 286
Default Re: Waves V14 - Has anyone actually installed on Mojave?

Quote:
Originally Posted by Bob L View Post
T:
Thanks.

B

Anyone else?
Nope. I'm waiting as well. I was a little more concerned that the original Xenon processors (as opposed to the Xenon-Ws in the 2019 Mac Pros) were dropped from the supported list. I'd really like to be able to use those new "Mix" control on the compressor tho. I had stopped using Waves dynamics because they didn't offer that. Still paying for the ******* WUP, tho.
__________________
Kerry Smith
http://apothekerry.com

12-core 3.46GHz Cheese Grater, 64GB RAM, HD | Native, HD I/O
Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2022, 05:29 PM
audiolex1 audiolex1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Studio City
Posts: 196
Default Re: Waves V14 - Has anyone actually installed on Mojave?

Quote:
Originally Posted by massivekerry View Post
Nope. I'm waiting as well. I was a little more concerned that the original Xenon processors (as opposed to the Xenon-Ws in the 2019 Mac Pros) were dropped from the supported list. I'd really like to be able to use those new "Mix" control on the compressor tho. I had stopped using Waves dynamics because they didn't offer that. Still paying for the ******* WUP, tho.
Ditto. Waiting for Mojave 5,1 uses to pipe in on this update!
__________________
Mac Pro 5,1. 3.46 12 core, 128 gigs ram, 580 GPU flashed Apple EMI
PT Ult 2021.12, OSX 10.14.6, 3 card PCI-e expansion with 3.2 USB Sonnet card.
OCTO 8 card, Apollo 8 Quad, UAD quad satellite FW.
Almost every plugin
PT Ultimate 2021.12
Reply With Quote
  #6  
Old 07-02-2022, 11:42 PM
Bob L's Avatar
Bob L Bob L is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Denver, CO
Posts: 564
Default Re: Waves V14 - Has anyone actually installed on Mojave?

Canary in the coal mine reporting...

It's been a big day for me. Thanks to the indispensable Jeffro, my Reinstatement finally took.

I'm now co-installed with only half a dozen or so PT versions (I trimmed it down from 15!!!).

Emboldened by my success (thanks again, Jeffro!), I dipped a toe in V14 by trying only the CLA Compressors. Nothing puked. I ran PTS 2022.6 without incident. Further emboldenated, I went for it. I clicked all of My Waves plugs in Waves Central, crossed my fingers and installed. I don't have every plug they make, but I have quite a few.

I ran 2022.6 on the last two sessions on which I've been working. They are not littered with Waves comps, but all of the CLA comps, SSL Bus channel, Brauer Motion, Parallel Particles, Abbey Road Chambers and ADT are represented. I played both songs, looped, three times through with the "Hide Errors" selection off. Buffer at 1028, Cache on. No issues noted beyond a 6101 on the initial play, which is normal here.

I loaded both songs in 2021.12, looped as above without any issues beyond the initial halt; I think this one was a 9173. Again normal here.

Note that Ren Collection does not have a V14.

Truly emboldafied after all this, I briefly opened Studio One Pro 5.5.2. I haven't gotten cozy with it yet, so only some random "Test" things to try. Nothing died, but this is in no way conclusive.

My assessment is that despite all of the Waves "Are sure you want to shoot off your foot" warnings, all of the few plugs I tested seem to work. At least the install did not bring the machine down in flames. My fingers remain crossed.

Again, my rig is a 4,1 > 5,1 Cheesegrater, dual 3.33 6 core Xeons, 32 GB, Nvidia 960(?) GPU, Sammy 970 (?) 1 TB program drive on a sled, Seagate HDDs for sessions, etc.

Carry on.
__________________
Bob
Without a song
The day would never end
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Has anyone successfully installed Waves v9 on 3.1.1? Jeffery Foster VENUE Live Sound Systems 5 06-25-2015 01:53 AM
Waves 9 installer only installed AAX? anackman AAX Plug-ins 1 05-10-2014 07:01 AM
Having Waves 5 and 7 installed together Reb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-12-2009 05:14 PM
Installed Waves plug-ins but there not in the Audiosuite ?! Fusty_FM 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-05-2002 05:22 PM
waves ver 2.8 installed but not showing up paxrec Pro Tools TDM Systems (Win) 0 07-04-2001 09:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com