Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-17-2012, 02:47 AM
mAxc mAxc is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tokyo, Japan
Posts: 2
Unhappy Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

This issue have been really embarrassing for us when there is a valuable client sitting next to us. When playing back a recorded clip we hear a big white noise at the end of the clip. Which may would almost blast the speakers and even your ear drum as well.

You can see the waveform for about half a frame at the end of the recorded clip. While recording we are having no problem but at sometimes (not always) it leaves this waveform in it. You can hardly notice it unless you zoom the Edit window.

Usually it happens when stopping the recording hitting space bar. I have not experienced this issue when in punch out mode.

Any advice would be help.
Thanks

System Specifications :
Mac Pro Mac OS X Lion 10.7.2
2.8 GHz quad-Core Intel Xeon
12 GB RAM

Pro Tools HD v10.1.0
Avid HDX
Reply With Quote
  #2  
Old 03-14-2012, 10:07 AM
Paul_Caruso Paul_Caruso is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 8
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

We have this exact problem on 9.0.5 HD.

It's only on sessions with ~20 tracks, not if you just record something in a blank session. The same as you, if one punches out rather than stopping there's no noise (even if you pull the audio underneath back) but it does happen if you just hit stop. You can hear it and see it in the recorded waveform!

Any solution? mAxc or anyone else.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2012, 10:38 AM
mixboy bob mixboy bob is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 564
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

Maybe this:

Issues Resolved in Pro Tools 10.1.1

On Pro Tools HD systems with HDX hardware acceleration, QuickPunch recordings no longer have a small amount of distortion at the punch in point. (PTSW-157165)


Hope this helps.

Rob Burrell
aka mixboy
__________________
http://www.robburrell.com
PTHD Ultimate 2020.BETA/2019 Mac Pro 3.2ghz 16-core/96GB RAM/Aja Kona LHi/Akitio Thunder 3 Quad Mini with 4TB SSD drives/Focusrite 16Line/UAD-2 Octo PCIe/32 Channel S1/Dock with (5) 2019 Amazon Fire HD 10 Tablets/XMON//11.1.4 Dolby Atmos Setup
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2012, 02:34 AM
mAxc mAxc is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tokyo, Japan
Posts: 2
Question Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip


Paul and Bob thanks for your replies..
I have never encountered this type of error in Protools 9 though. And this happens even in a 20+ track sessions in HDX system. As you have suggested Bob we updated the system to it's latest into 10.1.1 but the issue remains.
We have checked the audio flow from the mics to the system and guess what, even after all the cables are unplugged from the system, the error still remains. So I believe this must be a problem within the Protools system.

Will let you guys know if any other solution is popped up.

Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2012, 04:01 AM
Rob_A Rob_A is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: NB Canada
Posts: 65
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

Non HDX rig here, just PT10 with CPTK. I had this blast of noise (audible and visible) happen multiple times yesterday and I believe it is only when I stop recording using the control surface and not during automated punch-ins.

PT10.0.0 + CPTK
Win7 Ultimate x64, 8gig Ram
RME HDSP 9652

Rob_A
Reply With Quote
  #6  
Old 07-24-2012, 12:07 PM
smpkeys smpkeys is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 191
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

I'm getting this in PT 10.2 HD software, on both an RME Fireface UFX and an M-Audio ProFire 2626.

Anyone else seeing this in 10.2.0?
__________________
2010 Mac Pro, 3.46 GHz 6 Core Xeon,32 GB RAM, OSX 10.9.5, PT 12.4, RME Fireface UFX, Command 8, Mytek 8x192, SSD evo on System,Audio&Samples on spinner drives WD SATA 64mb Cache
Reply With Quote
  #7  
Old 07-24-2012, 01:50 PM
jgrooms jgrooms is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bakersfield, CA
Posts: 94
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

I have seen this in 10.2w/CPTK but havent spent time trying to recreate it.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-24-2012, 10:59 PM
smpkeys smpkeys is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 191
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

thanks J. I wonder if I should do a 10.1.1 install to try?

Anyone else see this in PT 10.2? I 've noticed tonight that it only does it when I manually punch out by hitting stop (using the spacebar) . Doesn't happen when using auto punch.
__________________
2010 Mac Pro, 3.46 GHz 6 Core Xeon,32 GB RAM, OSX 10.9.5, PT 12.4, RME Fireface UFX, Command 8, Mytek 8x192, SSD evo on System,Audio&Samples on spinner drives WD SATA 64mb Cache
Reply With Quote
  #9  
Old 07-25-2012, 07:44 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,995
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

Quote:
Originally Posted by smpkeys View Post
I'm getting this in PT 10.2 HD software, on both an RME Fireface UFX and an M-Audio ProFire 2626.

Anyone else seeing this in 10.2.0?
I just ran into this a couple weeks ago on a client's 10.2 / Fireface UFX rig.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14, PT 2021.6 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24, 3xS1/Dock.
Also running a 2013 nMP / HDX / S6
Reply With Quote
  #10  
Old 07-25-2012, 10:31 PM
smpkeys smpkeys is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 191
Default Re: Pro Tools HDX - Big white noise at the end of the recorded clip

at first i thought it was the UFX till I had it happen a few times on a pro fire 2626. I also thought it might be a "3rd party interface" thing till I saw some HD and HDX users here getting it too.
__________________
2010 Mac Pro, 3.46 GHz 6 Core Xeon,32 GB RAM, OSX 10.9.5, PT 12.4, RME Fireface UFX, Command 8, Mytek 8x192, SSD evo on System,Audio&Samples on spinner drives WD SATA 64mb Cache
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White Noise, distortion, pops, loud noise in Pro tools 9 and mbox mini Bigpit Windows 1 09-09-2013 09:26 AM
Recorded Track -> White Noise saroehr Eleven Rack 0 06-03-2011 04:22 PM
White noise Pro Tools LE tuzzound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-21-2011 11:10 PM
Oh wow! Recorded audio corrupted randomly into white noise kfoody Pro Tools M-Powered (Win) 2 02-26-2010 10:11 PM
"White Noise" M-Box + Pro Tools LE Craig1982 Pro Tools M-Powered (Win) 2 10-06-2005 10:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com