Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2005, 03:46 PM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 736
Default Importing tracks and disk allocation issue

In OS 9 versions of Pro Tools, when importing tracks from another session, the imported tracks would retain the disk allocation assignment that existed in the source session.

Ever since OS X versions of Pro Tools, the disk allocation of imported tracks defaults to the same disk that the session file resides on.

Anyone know of a way to work around this so that the original disk allocation is retained?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2005, 11:57 AM
MoreMeintheMonitors MoreMeintheMonitors is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Ether
Posts: 471
Default Re: Importing tracks and disk allocation issue

Are you possibly having to convert audio files during import? If so, it will typically default to the audio files folder for the current session to save the converted file. Just choose the original folder when doing the conversion.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2005, 12:03 PM
FajitaTone FajitaTone is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 1,239
Default Re: Importing tracks and disk allocation issue

Check Setups>Preferences...>Operation Is there a check box in the Automatically Copy Files on Import?

__________________
Ray Trujillo
Freelance Audio Engineer
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2005, 05:46 PM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 736
Default Re: Importing tracks and disk allocation issue

The situation I'm referring to is when I import tracks that I want to record on from a template. I want the tracks to retain the disk allocation that I assign in the template. So no, I'm not actually importing any audio files, just empty tracks.

Working on film music, it's common for me to import the tracks into 30-45 different sessions and I have to remember to change the disk allocation in each session, otherwise the audio files don't end up where I want them.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Disk Allocation issue MorninStar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-22-2010 09:04 PM
Problems with importing tracks and disk allocation peter99 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-17-2009 08:55 AM
What goes where? Disk allocation issue... Artaxiad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-08-2005 01:54 AM
Updated PT / Disk allocation issue??... michael ryan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-04-2005 07:28 PM
6.2.3 not importing Disk Allocation Klangfarben Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-05-2004 02:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com