Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2011, 11:55 PM
barrio east barrio east is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: nashville
Posts: 6
Default has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

http://www.magma.com/2slot.asp

I know it's not Avid Approved, but curious if anyone out there is using one?
Is the (64-bit/33MHz) a problem?

Thanks for any info.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2011, 02:15 PM
corp corp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: USA
Posts: 699
Question Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

Tony Cariddi of Avid wrote this on the GS site.....

"Avid tests and fully supports the Magma 6-slot PE-6R4."
Reply With Quote
  #3  
Old 01-30-2011, 12:31 PM
barrio east barrio east is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: nashville
Posts: 6
Default Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

Thanks.....

Still wondering if anyone has tried older PCI card in the Magma 2 slot PCI > PCIe chassis.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2011, 02:03 PM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 855
Default Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

Quote:
Originally Posted by corp View Post
tony cariddi of avid wrote this on the gs site.....

"avid tests and fully supports the magma 6-slot pe-6r4."
Great answer...
__________________
iMac Pro - HDX2 - Mojave - AVID HD I/O x5
Reply With Quote
  #5  
Old 01-30-2011, 04:02 PM
syMPh syMPh is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Sweden
Posts: 341
Default Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

wow, such a nice simple question, he is obviously asking specifically about a unqualified unit that may work and simply looking for an intelligent answer.


i'm sure i've seen some posts with users of the 2 slot saying it works but has a little bit of latency ... i've never used the new systems but perhaps someone who actually has a setup with a 2 slot can post their thoughts?

as an asider why dont you ring magma and ask them if they can send you a model they have sold to others in similar situations that they believe works on the basis that if it doesnt you can return it or swap for the pe6r4 perhaps ?

good luck!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-30-2011, 09:30 PM
formfunction formfunction is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,153
Default Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=380595
Reply With Quote
  #7  
Old 01-30-2011, 11:27 PM
barrio east barrio east is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: nashville
Posts: 6
Default Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

Thanks syMPh
Reply With Quote
  #8  
Old 01-31-2011, 04:06 PM
studiom studiom is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Australia
Posts: 62
Thumbs up Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

Hi there, for what its worth I've been using a 4 slot PCI to PCIe magma chassis with no problems.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-31-2011, 04:43 PM
Mr.Ed Mr.Ed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Burbank, CA
Posts: 104
Default Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

I have spoken with people who use this setup with a Macbook pro 17" Unibody and the Cardbus 34 adapter HD2 on a new CB264 - 2 Slot PCI expansion system. It works. According to Magma it should work with the PCIe host card as well.

Magma has a 30 day return policy so you could always take it for a test run and see how your sessions work with it.

(If you are buying one of these systems used make sure you contact Magma support and make sure that it is a new enough hardware rev to support it)
Reply With Quote
  #10  
Old 01-31-2011, 06:22 PM
barrio east barrio east is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: nashville
Posts: 6
Default Re: has any tried this 2 slot Magma PCI to PCIe?

cool -- I left a message with Magma today -- I'd love to keep it simple with the 2 slot for my HD2! (hopefully less fan noise then the pe6r4)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: HD2 PCI-x in a Magma 2-slot chassis with PCIe card Justin1524 Buy & Sell 5 11-29-2013 02:09 PM
New Magma PCI 3 slot expansion to PCIe nst7 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-13-2013 08:55 PM
Magma Chassis host card - which PCIe slot? Allan Speers Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-07-2012 10:54 PM
Magma PE6R4 PCIe x4 plugging into Intel Mac PCIe x16 slot? soloan Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-27-2010 01:42 PM
New: Magma 7-slot PCIe songman Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 01-21-2008 01:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com