Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-23-2021, 08:33 AM
Watermelon Watermelon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Germany
Posts: 6
Default Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

I registered for the Mackie / Protools bundle with the Musician collection plugins with a Mackie serialnumber. I successfully received the links for downloading. Protools was installing o.k. and working, ilok was used. The plugins licenses for the advertised 23 plugins nevertheless do not appear in ilok and cannot be activated in Protools, an error message appears if Protools is scanning for the plugins. The plugins show up in my Avid account for downloading but will not work.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2021, 04:36 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,701
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

When you say the plugins do not appear in iLok, are you referring to the "Available" tab? They might be sitting in there, waiting for you to drag them to your iLok(which never happens by itself). If they are not showing there, then the issue needs to be taken up with Mackie(maybe) or maybe the dealer that sold you the package?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-23-2021, 05:17 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,346
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

What version of Pro Tools are you running? Pro Tools First?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 04-24-2021, 07:24 AM
Watermelon Watermelon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Germany
Posts: 6
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

Yes, the musician collection is bundled with Pro Tools first.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-24-2021, 07:53 AM
Watermelon Watermelon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Germany
Posts: 6
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

https://mackie.com/blog/mackie-partners-pro-tools-first
Reply With Quote
  #6  
Old 04-24-2021, 10:04 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,511
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

The process would be the same as for the Focusrite Creative Pack.
See here.

In a nutshell, as long as you registered the Musician Collection in your Avid account, you still need to install everything either via Avid Link or by downloading the installers from your Avid acount.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.6.

Pro Tools Ultimate 2021.3, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2021, 05:31 PM
Watermelon Watermelon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Germany
Posts: 6
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

I did as told and tried to install the plugins with the avid link tool. I had to install this manually. Al the plugins can be found there as included in the pro tools first, the installation is proceeding like shown in step 4.
But when starting pro tools it demands still for the activation of the plugins with either a code or the ilok account, but in the ilok account no additional license for the newly installed plugins.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-01-2021, 08:00 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,511
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

What exactly is asking to be activated? The Mackie Collection? It sounds like the activation step hasn’t been completed. Go through your documentation or look through your Mackie account for instructions on how to complete the process.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.6.

Pro Tools Ultimate 2021.3, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #9  
Old 05-02-2021, 05:04 PM
Watermelon Watermelon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Germany
Posts: 6
Default Re: Plugins of Mackies Musician Collection cannot be activated

The problem seems to be the 304bundle, the 304compressor and the 304equalizer demand the activation by a code or ilok, which cannot be done. The 304bubdle is presented in the avid link list for installation. The other plugins are working now, if I put the 304 plugins to the unused plugins folder.
The 304bundle is the most expensive plugin from this musicians collections. It seems that they took it from the activation list because of this. So the value of the musicians collection is decreased massively. And the eleven lite for example offers only two amp models. Very low functionality.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Purchased Mackie CR3-X's, registered but don't have 'Musician Collection' Plugins? littlebloke Licensing & Accounts 3 05-03-2021 09:39 AM
Activation of never activated Digidesign software and plugins... Please help! Suad Cokljat Licensing & Accounts 6 01-26-2021 06:52 AM
Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?*SOLVED* Kristo Kotkas AAX Plug-ins 6 04-22-2020 01:19 PM
PT failing to load activated plugins MStephens 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-23-2007 05:40 PM
Re-Activating de-activated plugins Sharritan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-09-2005 07:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com