Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2020, 06:33 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,072
Default Dragging audio files into Pro Tools creates duplicate tracks

Anyone noticing an issue where let's say you 18 drag audio stems from Finder into your Pro Tools timeline and Pro Tools creates 36 tracks from them (two tracks for each file)? On rare occasions it also duplicates the actual audio files in the Clips bin as well, but mostly the issue is just duplicate audio tracks.

This just started happening in Pro Tools 2018/2019. I've been using this method of create audio tracks from client stems since Pro Tools 7.4 and never had this issue until now. The work around I found is to drag the stems directly into the clips bin first, then drag the clips to the timeline to create the tracks. This prevents duplicates somehow.

SB: Another strange phenomena I've come across over the years is when certain clients send me stems, elastic audio is automatically enabled when I drag the audio files to the timeline and the audio is stretched to the session tempo automatically. I have disable elastic audio and discard changes for the audio to play at the correct speed. Anyone ever see this?

This is all on my Mac Pro in my sig.
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2020, 07:01 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,603
Default Re: Dragging audio files into Pro Tools creates duplicate tracks

Could the interleave check box in session setup have affect?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dragging audio from Finder duplicate tracks Teej Pro Tools 2019 10 05-28-2019 12:04 AM
ProTools creates large audio files at random (2GB) RoyalParks 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-03-2005 11:42 AM
Dragging new audio files hyrobase75 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-17-2004 01:42 AM
Save session creates duplicate Audio files? cecilsound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 15 04-28-2002 08:39 PM
record error/lockup creates HUGE AUDIO FILES!!! david kowalski Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-23-2002 08:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com