Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-03-2008, 06:55 AM
Dr.mark Dr.mark is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Default Lost communication with the SYNC box.

Hi all.

I have encountered a problem with SYNC box or maybe it is somethig else. For the first, this is list of my equipment:

Mac G5 PowerPC
Mac OS X Tiger
2 x 2.5 Ghz
4 Gb Ram

Pro Tools HD 7.2
Icon D-Control
Expansion Chassis
3 x 192 I/O
Sync box
MIDI box
X Mon

Well, while runing Pro Tools, no matter, recording or playback or even in pause (stop mode), it is sudenly frezes and shows message:

Lost communication with the SYNC box. Check connections and power on SYNC box. Should I set the Sync Peripherial to MTC?

There is 2 bottons: "use MTC" or "Keep SYNC box"
If I press: "Keep SYNC box" there is another message:

Unable to reestablish communication with the SYNC box. To reenable go to the Peripherials Dialog.

There is only one botton "OK".
If I press "OK" there is another message:

The hardware connection to Expansion|HD has been lost. After Pro Tools shuts down please check that all cabeles are properly connected.

There is only one botton "OK".

If I press "OK" there is another message:

Pro Tools experienced an unknown error and must now exit. Would you like to save the session before Pro Tools exit?

There is 2 bottons: "Don't save" and "Save"

If I press any of them, Pro Tools frezes and don't save session. I can close Pro Tools only using Force Quit. Expansion Chasiss remains in ONLINE mode and I can power it down only if I press and hold Power botton for 6-8 secounds.

If you have any idea how can I fix it, please help me. I'll be very thankfull.

If I wrote something incorrectly, please ask if you can't understand. My English is not very good.

Thankyou.
__________________
Sorry for my bad English.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2008, 08:21 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: Lost communication with the SYNC box.

Please start with the steps in the OS X Setup and General Troubleshooting sticky at the top of this forum, specifically those areas on trashing preference files.

I would also recommend trying a different peripheral cable between the Sync and your HD Core card.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 06-04-2008, 04:19 AM
Dr.mark Dr.mark is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Default Re: Lost communication with the SYNC box.

Thankyou. I have just read this thread and found out lots of interesting information. Also I have deleated some unused "Login Items" such as iTunes Helper. And now it works fine. During the whole day there were no problems.

Thankyou again for help.
__________________
Sorry for my bad English.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 lost communication Mikerl macOS 3 03-02-2011 06:58 PM
003 Lost Communication -3db macOS 15 12-22-2010 08:23 PM
Lost communication with 002 Dane Petersen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-05-2006 04:31 PM
lost communication with 002 whunt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-11-2006 07:07 AM
Lost communication with USD Corey Shay Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 06-18-2002 07:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com