Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-30-2021, 01:18 PM
DimitriFP DimitriFP is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Paris
Posts: 25
Default PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question

Hi all

been unsuccessfully trying to find answers on wether it's possible to run PT 10 HD TDM (with old Core HD & Accel PCIe cards) and PT 11 (non HD licence) on same Mac with same PCIe cards and same audio interface

I have a Digidesign blue 192 which works fine with PT10 HD on Mac OS 10.9.5
When I launch PT 11 for which I only have a non HD licence, I'm only offered the ProTools Aggregate option, not sure if buying a second hand PT 11 HD licence would change that.
I did read on multiple posts that PT 11 HD won't be able to connect to the blue 192, if the old PCIe cards are in place, but haven't been able to try it by myself.

Does anyone in the community know if there is a card/audio interface combo that can be used to run both an old 32bit TDM PT10 and a new 64bit version of PT from 11 and up on same Mac ?
The point is to being able to open old TDM session, and do new work on a 64bit PT without resorting to having 2 machines, with 2 sets of cards, 2 audio interfaces etc...

While it seems all combinations of cards and audio interfaces old and new work, it's quite unclear how they behave depending on the version of PT.
The Avid database isn't exactly helpful either, as a lot of what they say doesn't work (or is unsupported) actually works...

Any pointers, suggestions, help would be highly appreciated. thank you !
__________________
Dimitri

www.dimitrifromparis.com

System:

MacPro 5.1 2x3.46 Ghz 6 Core 48gb ram MacOS 10.9.5
PT 10HD + PT11
HD Core PCIe + HD Accel x2
Digidesign 192 IO (Blue)

Last edited by DimitriFP; 11-30-2021 at 01:44 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2021, 01:30 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,958
Default Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question

TDM cards are not working on 64bit systems. PT10 was the end of the story.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2021, 01:34 PM
DimitriFP DimitriFP is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Paris
Posts: 25
Default Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
TDM cards are not working on 64bit systems. PT10 was the end of the story.
That's understood, so the only option to get audio out of a Mac running a TDM PT and a 64bit PT like 11 and up, would be 2 distinct audio interfaces ?
__________________
Dimitri

www.dimitrifromparis.com

System:

MacPro 5.1 2x3.46 Ghz 6 Core 48gb ram MacOS 10.9.5
PT 10HD + PT11
HD Core PCIe + HD Accel x2
Digidesign 192 IO (Blue)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-30-2021, 01:37 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,958
Default Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question

Actually the only option would be external chassis, because PT11 gets confused once it sees TDM core card in the system. With external chassis you just unplug the chassis cable and keep going.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-30-2021, 01:44 PM
DimitriFP DimitriFP is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Paris
Posts: 25
Default Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Actually the only option would be external chassis, because PT11 gets confused once it sees TDM core card in the system. With external chassis you just unplug the chassis cable and keep going.
not sure what keep going means sorry !

To clarify:
On same machine and 10.9.5 partition:
I can launch PTHD10 that connects to the Blue 192
I can launch PT 11 that doesn't see the 192, but can see another USB interface
I'm trying to find out if I can use only one audio interface. so it can fit in my existing patchbay :)

Not sure how to interpret the chassis suggestion but interested in learning more :)
__________________
Dimitri

www.dimitrifromparis.com

System:

MacPro 5.1 2x3.46 Ghz 6 Core 48gb ram MacOS 10.9.5
PT 10HD + PT11
HD Core PCIe + HD Accel x2
Digidesign 192 IO (Blue)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: HD Native PCIe card & HD Native Thunderbolt Interface LDS Buy & Sell 0 05-20-2021 04:52 PM
ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS MixInTheCloud Third Party Interfaces 7 02-10-2019 01:36 PM
Audio Interface question tommytic Pro Tools 9 4 12-22-2011 04:38 PM
PT 9 with no audio interface question Guibara Pro Tools 9 6 12-30-2010 03:46 PM
M-audio interface question Digiliz Pro Tools M-Powered (Win) 2 06-19-2006 06:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com