Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-17-2021, 06:44 AM
dickymoore dickymoore is offline
Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: 28 Churchways Avenue
Posts: 2
Default Continue looping timeline selection during playback editing

Hello

One of my working methods is to loop a couple of bars and make midi adjustments while it's looping.

Usually I do this by making a midi selection, which creates a selection in the timeline as I have "link timeline and edit selection" enabled, then hit play, and make the adjustments while it's looping.

However, during the looping playback, whenever I select MIDI notes, the loop selection is lost and playback continues without looping.

I imagine that this is probably expected behavior, seeing as "link timeline and edit selection" is enabled, but it used to be the case that the loop would continue until I stopped playback.

Is there a setting I've disabled accidentally which controls this behavior? How can I have the loop continue despite me making edits to the MIDI, and without disabling "link timeline and edit selection"?

Version 2020.12.0
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2021, 08:29 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,309
Default Re: Continue looping timeline selection during playback editing

I think Dynamic Transport is what you want. Check youtube for some tutorials on this as I don't use it here.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-18-2021, 02:20 AM
dickymoore dickymoore is offline
Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: 28 Churchways Avenue
Posts: 2
Default Re: Continue looping timeline selection during playback editing

That's it! Thanks Dave.

I turned off Dynamic transport by hitting Ctrl+Start+p. (Also could have gone: Option menu > Uncheck "Dynamic Transport")
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback won't start at Timeline Selection Point museman Pro Tools 10 14 09-24-2019 09:18 AM
Dynamic Playback goes silent when playing before/after the timeline selection matthewmkb macOS 0 04-13-2019 03:36 AM
playback cursor disappears when looping separate edit & timeline selections Calon Windows 4 02-08-2014 04:14 AM
Question about ProTools looping playback in timeline - minimum length required? natez311 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-21-2010 11:13 PM
Playback stops at end of timeline selection? Blank Frank 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-12-2009 01:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com