Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-03-2000, 04:30 PM
Rednroll Rednroll is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 25
Default Smpte/Midi Sync Interface?

What's everyone out there using to make Pro Tools Generate Midi Time Code so you can sync an external sequencer to Timecode or make Pro Tools chase to a video deck? I've currently been using MOTU midi interfaces, but now I want to upgrade to Win2k Pro, but can't because MOTU won't make drivers for Win2k, is there other options? Motu reminds me of another company that dragged it's feet on Windows support, I believe that company went by the name of Opcode and we all seen what happened to them. MOTU hasn't made any updated drivers for their midi interfaces on the PC side since 1998 and are bragging about it. Maybe a little help from everyone in this forum Emailing them, will get them off their asses and support PC users.

Contact them at:
techsupport@motu.com
upgrades@motu.com
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2000, 08:11 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,806
Default Re: Smpte/Midi Sync Interface?

Rednroll
As you may or may not know Pro Tools currently has no support for the Windows 2000
platform. Support for WinME is planned for Pro Tools LE 5.1.
Pro tools can generate MTC via the session
setup window (CNTRL+2)MTC to Port, select
Digi001. This will send MTC out of the 001 MIDI port to your external sequencer.
MJ
Digidesign tech Support

[This message has been edited by TechSupt (edited October 04, 2000).]
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2000, 10:09 PM
superfau superfau is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: SEattle, Wa USA
Posts: 17
Default Re: Smpte/Midi Sync Interface?

Hi everybody, i am also considering getting a sync unit for my 001/win98 setup and I started reading the sync pages in the reference guide but I'm still not sure if 001 supports the extra features the MOTU TPAV harbor -PullUp\Down, 256x word clock, et cetera- or if I would just be wasting my money on it; am I limited to the XT Express?Any other suggestions would help. Any response much appreciated.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMPTE and midi interface JimLap 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-11-2007 10:29 AM
Can Mbox sync to midi timecode or smpte sync? greeneye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-05-2004 08:47 AM
dumb question but, MIDI/SMPTE interface Fritz Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-04-2002 12:44 AM
Smpte/Midi Sync Interface? Rednroll Pro Tools TDM Systems (Win) 4 09-24-2001 09:32 AM
Sync Processor's Tremolo to Midi Time Sync via Interface j_jayzatuc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-01-2000 12:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com