Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2022, 09:04 AM
Rader Ranch Rader Ranch is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: knoxville, TN
Posts: 300
Default Had there ever been a solution to the mix window issue...

...where sessions from older systems refuse to save the mix window in a second monitor? No matter how/what is revised and re-saved (I'm currently on Ultimate 2020.12.0 but has happened occasionally through the years) the mix window always opens hidden behind the edit window instead of in the second monitor as positioned when saved.

TIA
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2022, 11:06 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,661
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

Quote:
Originally Posted by Rader Ranch View Post
...where sessions from older systems refuse to save the mix window in a second monitor? No matter how/what is revised and re-saved (I'm currently on Ultimate 2020.12.0 but has happened occasionally through the years) the mix window always opens hidden behind the edit window instead of in the second monitor as positioned when saved.

TIA
Is there a question?
No. In my experience PT is rubbish at remembering views, windows, and multiple displays, as it has always been. I stopped hoping for a change ages ago. I've settled with saving sessions/templates with all windows on the same screen, and just partly overlapping, so it's easy to either drag the application icon (after hitting F3, Mission Control) to another display, which moves all the windows, or dragging each window to a display/space to have it show up full-screen there. This is Mac, of course.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini M1, 16GB RAM. 512GBinternal(3000MB/s),2TB(1300MB/s),2TB(350MB/s)
MacOS 11.6.8. PT 2020.12.1 (Reinstatement on hold for M3 macs and AS native PT)
Topping D50 DAC, Dynaudio BM6p, Artist Mix, SSL UC1, EuControl on iPad.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2022, 11:52 AM
Rader Ranch Rader Ranch is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: knoxville, TN
Posts: 300
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Is there a question?
I believe you read too fast and blew past the question mark. This is hardly a big deal, just a minor annoyance, so I was just seeing if this is one of those things that had an easy fix that I had missed.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-18-2022, 11:58 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,790
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

Hard to tell exactly what is being stated and or asked in the OP

I am on PT Ultimate 2021.12 and my sessions save with the correct positions --mix window on one monitor and edit window on the other
What it does not do, is save either display in full screen mode . They stay in the correct position but drop to max screen mode
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2022.6 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Monterey 12.5.1

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-18-2022, 01:44 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,271
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

MIX and EDIT always come up here exactly where they were the last time on my 2 screens(both 1920x1080). The only time things get funky is if there is some change or update to the graphics or graphics driver
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 01-18-2022, 02:04 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,383
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

Try using Window Configs. Works here on my dual screen 1920x1200 setup.
__________________
Nathaniel Reichman
Producer/Re-recording Mixer
Dubway Studios | Rhumba
14 East 4th Street, Suite #602 | New York City
Reply With Quote
  #7  
Old 01-19-2022, 08:14 AM
Rader Ranch Rader Ranch is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: knoxville, TN
Posts: 300
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
Hard to tell exactly what is being stated and or asked in the OP
I've got sessions from older systems that do not save the mix window in my second monitor. They always open behind (hidden by) the edit window. This has happened every so often throughout the years. It's not just my current version of Ultimate, or one particular era of older session I"m having/had the issue with (that I've been able to identify anyways). We all think differently, I don't know how to be more clear. I have seen the question asked before here, but certainly years ago.

I'll definitely try window configs, should have thought of that, thanks.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-19-2022, 08:51 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,483
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

I run 5 monitors, 3 over the console, an 2 at the MIDI station. Window positions are always recalled correctly here.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2022 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 01-19-2022, 09:31 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,790
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

Quote:
Originally Posted by Rader Ranch View Post
I've got sessions from older systems that do not save the mix window in my second monitor. They always open behind (hidden by) the edit window. This has happened every so often throughout the years. It's not just my current version of Ultimate, or one particular era of older session I"m having/had the issue with (that I've been able to identify anyways). We all think differently, I don't know how to be more clear. I have seen the question asked before here, but certainly years ago.

I'll definitely try window configs, should have thought of that, thanks.
I don't use window config. But what the heck

I guess I have not noticed that with my older sessions, I'll have to check again. (BTW I always allowed the older .ptf files to convert to .ptx) don't know if that might be an issue ?

OK just checked So when I open my older sessions from as far back as 2003 they open with the edit and mix windows on different displays (Now they may have initially opened one on top of the other) but as soon as I close and save them they open correctly

. Are you saying you still have the issue , if you open the older session and move one window to the other display then Save it , and then reopen it ?
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2022.6 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Monterey 12.5.1

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #10  
Old 01-20-2022, 12:09 PM
Rader Ranch Rader Ranch is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: knoxville, TN
Posts: 300
Default Re: Had there ever been a solution to the mix window issue...

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
Are you saying you still have the issue , if you open the older session and move one window to the other display then Save it , and then reopen it ?
Correct...well, until I just found the solution, which is just resizing the mix window a hair smaller on the 2nd monitor. It was already not quite edge to edge (and I never use the green button to go full screen) but whatever the reason that's all it takes to make it go away (or rather, reopen properly). As I mentioned it's been quite a few years since I had this issue, again with older sessions, and if I figured it out then I'd forgotten it. Sucks to get old I tell ya.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New memory locations window problem and solution tooold macOS 3 02-03-2016 04:52 AM
Latency Issue. No solution works. sidius macOS 5 08-06-2012 07:10 PM
Window Size.....still no solution gofortheheart Windows 2 08-13-2011 08:53 AM
Looking 4 a solution 2 the iMac/MB2Pro issue Voxer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-24-2010 08:05 PM
Any solution for "previous take comes back" issue? Matthew Steel Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-06-2007 03:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com