Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-26-2013, 08:49 PM
jjblacks jjblacks is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Default Pro Tools 11 Intermittent Strange Edit Behaviour

I am experiencing a very strange behavior in Pro Tools 11. After recording an audio track with my client, I was unable to delete a certain selected section of the clip recorded earlier. After selection, neither the delete key nor the mouse rt click with option CLEAR would delete the selection. Then again without making any changes it works as it should and again it does not work. I am totally confused. Please Help!

I finally got around by opening a new song and doing a selected import of the track and data in question from the original song and delete worked as it should. Obviously I do not intend to work in this manner.

My knowledge of Pro Tools, I believe on a scale of 1 to 10 (10 being a Pro Tools GURU) I am probably at a level 4.

I am using an i7-4700mq processor laptop with 16gb ram and Pro Tools 11.0.2 and RME Babyface for sound.

All drivers are upto-date. I also have the Vienna Ensemble Pro 5 installed, although it was not being used this time.

Last edited by jjblacks; 09-26-2013 at 09:21 PM. Reason: change heading
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2013, 10:17 PM
jjblacks jjblacks is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 11 Intermittent Strange Edit Behaviour

I tried this again now and it still has the same behavior. Parts of waveform selected on my audio track would simply not delete using either CLEAR from the rt menu or the Delete keyboard key.

I am hoping and wondering if this is my lack of knowledge issue here.
I mean if there is some sort of precautionary edit lock feature in place that I am now familiar or aware of. Even though this does not make sense however, I am still relatively less experienced in Pro Tools.

Please Help..Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2013, 05:35 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,879
Default Re: Pro Tools 11 Intermittent Strange Edit Behaviour

Usually if I want to delete a portion of a clip I make a selection, separate the selection, right click and select Clear. Never used the delete key to remove anything from PT.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-27-2013, 12:05 PM
jjblacks jjblacks is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 11 Intermittent Strange Edit Behaviour

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Usually if I want to delete a portion of a clip I make a selection, separate the selection, right click and select Clear. Never used the delete key to remove anything from PT.
Thanks for your input. In this situation, even using right click and select CLEAR would not delete the selected areas.

However I have been able to get around it now by creating a brand new session and then importing the same clips into the new session and now the delete of selected areas work normal as it should.

So it seems like there might have been a corruption of some sort in the session file without affecting the clips themselves. As I have proven to myself that with creation of a new session and importing the same clips, the problem goes away. I hope Avid picks up on this very important editing related issue
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2013, 03:02 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,879
Default Re: Pro Tools 11 Intermittent Strange Edit Behaviour

Quote:
Originally Posted by jjblacks View Post
Thanks for your input. In this situation, even using right click and select CLEAR would not delete the selected areas.

However I have been able to get around it now by creating a brand new session and then importing the same clips into the new session and now the delete of selected areas work normal as it should.

So it seems like there might have been a corruption of some sort in the session file without affecting the clips themselves. As I have proven to myself that with creation of a new session and importing the same clips, the problem goes away. I hope Avid picks up on this very important editing related issue
Might not be a widespread issue; it's weird though how a session can become corrupted for some reason and those reasons are as varied as those of us who use PT.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 09-28-2013, 08:57 PM
soybalm soybalm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: usa
Posts: 617
Default Re: Pro Tools 11 Intermittent Strange Edit Behaviour

This might be a silly question but I still do this from time to time. Did you put the clip in Wave or block view? You can't delete a clip in the other views. Also, check if you accidentally locked a clip. There's time lock which is delete-able and lock which you can't delete. control L on a pc-command L on a mac.
__________________
Dave Cournoyer-guitarist-project studio
Mac Mini late 2012, i7, Sierra
16GB PT10.3.10HD PT12.5.2
Apogee Mini-Me firewire.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2013, 12:45 AM
jjblacks jjblacks is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Default Re: RESOLVED - Pro Tools 11 Intermittent Strange Edit Behaviour

Quote:
Originally Posted by soybalm View Post
This might be a silly question but I still do this from time to time. Did you put the clip in Wave or block view? You can't delete a clip in the other views. Also, check if you accidentally locked a clip. There's time lock which is delete-able and lock which you can't delete. control L on a pc-command L on a mac.

It was certainly NOT a silly question. That indeed was my problem all along.
Thanks so much. I had somehow put the clip in Volume view.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Behaviour between Pro Tools & Mbox 2 pyrodave FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 1 11-02-2013 04:56 AM
PT 10 Strange Behaviour martinaston Windows 0 12-09-2011 12:22 PM
PT 9 Strange behaviour Jeanpaul Windows 3 08-08-2011 06:09 AM
Strange FCP EDL Behaviour Ayush Ahuja Post - Surround - Video 0 03-23-2009 05:52 AM
Still 003 strange behaviour... brian brilliant 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 05-31-2007 01:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com