Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-01-2007, 11:32 PM
Curt S Curt S is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Default Pro Tools 7.3.1 crashes when opening sessions

I'm using PT le 7.3.1 on my mac g5 2.7ghz 6.5 gig ram. After working on some sessions,saving and closing them, when I try to open the session protools crashes. I have not been able to re-open several sessions now. Even some of the backup sessions won't open. I read that this was a problem with 7.3, but I thought the bag was fixed. Anyone have any idea how to stop this from happening and how I might be able to open the session that cause pt to crash.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2007, 12:38 AM
nashitor nashitor is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Default Re: Pro Tools 7.3.1 crashes when opening sessions


Hi

Same problem here. (I reported on another post)

Yesterday I updated to LE 7.3.1cs without success, and I made several tests with sessions.

I tested on a Macbook 2ghz 2Gb, MBox Mini, with the following tracks:
-10 midi tracks
- 2 audio tracks
- 1 master fader

Configuring a BFDLite or Xpand! as an insert in AudioTrack 1 and 2, works fine, it opened the sessions perfectly.

Configuring Sampletank SE last version in AudioTrk1, with the following channels, works fine, even routing 2 MIDITracks to Ch1:
- Clean LP (ch1); HQ Free Piano(ch2);Drive LP (ch3);Bridge Fingered(ch4);Comp Vintage(ch5)

If I add another instrument as ch6, it crashes and the session is lost.

If I insert a second SampleTank to AudioTrk2, it works fine (having the other ST 5 channels), and I can configure up to 2 channels. (String Orchesta 1(ch1) and Alto Sax(ch2) )

If I add another instrument as ch3, it crashes and the session is lost .


Everything points me to a SampleTank problem, of course, and the fact that this sampler has been removed from Ignition Pack 2, make me think that is a real problem

I love Sampletank, easy to use and great sounds, but if there's no solution I think I should search for an alternative

Best regards,

Nacho
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2007, 10:32 AM
Curt S Curt S is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Default Re: Pro Tools 7.3.1 crashes when opening sessions

I'm not using sampletank in the lost sessions. It most be something else.

Thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 8 HD crashes when opening 7.4 sessions Achermann Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 06-26-2009 07:20 PM
Opening Old PT sessions crashes PT 6.7 SkiMan Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-01-2006 08:13 PM
PT 7.1 Crashes when opening sessions. gwattaloopy1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-19-2006 06:46 PM
PT7.1 crashes when opening PT6.4 sessions LeGato Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-08-2006 10:10 PM
PT 7.1 Crashes when opening legacy sessions tomcat Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-23-2006 02:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com