Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-06-2012, 10:23 PM
joergalfter joergalfter is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Honolulu, USA
Posts: 15
Default ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

I installed two systems, a PT10 on a MacBook Pro and a PT10HDNative on a MacPro 8core.

The MacPro came with a OSX 10.7 so I updated it right away to 10.7.3.... what I normally not recommend. ProTools updater 10.0.1 didn't succeed on this machine, so I am running PT 10.0 (HD Native)

The MacBook Pro came with OSX 10.7.2 so I left it untouched and installed PT 10.0.1. - the current update.

Both systems running, but I would love to update the 10.0 on the MacPro to 10.0.1 a.s.a.p.

Any other experiences out there with OSX 10.7.3 so far?

Would be great to exchange some thoughts on this. Thanks!

Joerg
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2012, 11:03 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

Correct me otherwise, Avid has not Qualified 10.7.3. So either way you do so at users risk.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2012, 11:56 AM
joergalfter joergalfter is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Honolulu, USA
Posts: 15
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

That's correct, @filosofem , and I knew that. But that was not my question. I just wanted to share the fact that PT10 is running on 10.7.3 , and if anyone else is running under 10.7.3, I would love to exchange experiences.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2012, 04:37 PM
BobbyDazzler's Avatar
BobbyDazzler BobbyDazzler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Australia
Posts: 1,053
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

I'd absolutely get the Native HD up to 10.0.1. In my experience its a way more stable version for the Native card.
I'd be dumping 10.7.3 without a second thought.
__________________
HP Z2 Xeon 6 Core, Blackmagic Decklink HD Extreme 3D Win10, PT ver.. Latest
Reply With Quote
  #5  
Old 03-08-2012, 04:26 PM
Normann Büttner Normann Büttner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Munich / Germany
Posts: 35
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

I installed a HDnative card last week in a current quadcore 2.8 Ghz MacPro and was able to update to 10.0.1
Running on yet unsupported 10.7.3.
So far no problems, but I have to say that I didn't find the time for extensive real world testing yet. Only opened one or two testsessions and those were working.
(I updated the HDNative-cards firmware before installing ProTools if that does matter)
Reply With Quote
  #6  
Old 03-09-2012, 02:13 AM
joergalfter joergalfter is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Honolulu, USA
Posts: 15
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

Thanks Norman. Yes, I did the Firmware update too, but never tried the Update Installer again after the fist crash. Maybe I will try again after a Clone Copy and see.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-11-2012, 11:25 AM
lancemcv lancemcv is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rockland County, NY
Posts: 521
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

You could run the Pro Tools 10.0.1 update installer on your MacBook and install the update onto the Mac pro. Boot your Mac pro in target disk mode by holding down the t button while booting, connect the two macs via FireWire and install the software by selecting the Mac pro as the destination for the install. You could also do it this way with disk sharing.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-11-2012, 06:09 PM
joergalfter joergalfter is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Honolulu, USA
Posts: 15
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

Thanks @lancemcv. Yes, that would be an option, but since 10.0.0 is running without problems on OSX 10.7.3, I just wait till the next update of PT.
Thanks for the input!
Reply With Quote
  #9  
Old 03-17-2012, 03:58 AM
Normann Büttner Normann Büttner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Munich / Germany
Posts: 35
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

Update:
Did some foley recording and editing over the last week and the system was running fine. I was suprised that I could even play an Apple ProRes 422 (Proxy), 1920 x 1080 stutterfree forward and backward just out of the second grafic cards head (I have the 5770) I had to use at least 128 samples buffer size to avoid error messages (with less demanding DVPal Video as well)
But: ProTools crashed 2 times in 3 working days while scrubbing a simple audiotrack with no plug-Ins, fancy routing or anything else complicated on it!
regards
Normann@Meloton Sound Effects in Munich
__________________
MacPro 5.1, 12GB, OS 10.8.5 HDnativePCIe, stepped back to Pro Tools HD 10, Machine Control, Euphonix Control V2

www.meloton.de
Reply With Quote
  #10  
Old 03-17-2012, 04:12 AM
Normann Büttner Normann Büttner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Munich / Germany
Posts: 35
Default Re: ProTools10 HD Native & OSX 10.7.3

I know 10.7.3 is not yet approved for this version, I just wanted to inform you that it is still running fine on that OS Version.
I would avoid 10.1.1 until the "Audio from older ProTools Sessions sounds distorted-Bug" is resolved!
__________________
MacPro 5.1, 12GB, OS 10.8.5 HDnativePCIe, stepped back to Pro Tools HD 10, Machine Control, Euphonix Control V2

www.meloton.de
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please help me!!! Finalcut6.6 and protools10.3.7 BetoRock Post - Surround - Video 1 02-28-2014 12:00 PM
Protools10 and Audio kontrol1 battledog Pro Tools 10 0 07-05-2012 10:02 PM
Protools10 Launch Problems divedive Windows 2 06-26-2012 10:17 AM
No sound in protools10 yahdmon Windows 4 05-16-2012 04:13 PM
Strike not Authorized on ProTools10? Snarf macOS 3 11-01-2011 09:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com