Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-12-2021, 08:38 AM
marcom1@comcast.net marcom1@comcast.net is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: Massachusetts
Posts: 10
Default 192 I/O and PCIe cards, compatibility

Hi Everyone, I’m new! Hello to all!
I currently have a working older system: Hackintosh, older PCI cards HD3, running Protools 8
I just built a new very powerful PC, it has PCIe slots. I purchased the HD PCIe Core card and Accel card from Ebay. When I switch the 192’s special cable from the older PCI core card to the newer PCIe core card, I get the error: “Unable to locate hardware”. Is there compatibility issue with older 192 I/O, to newer PCIe cards? Thanks to all!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 05-12-2021, 08:58 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,305
Default Re: 192 I/O and PCIe cards, compatibility

Hi, welcome to the community.

There is no difference. Also no support for your Hackintosh. I recommend you first try DigiTest and tell us what it says.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2021, 10:57 AM
marcom1@comcast.net marcom1@comcast.net is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: Massachusetts
Posts: 10
Default Re: 192 I/O and PCIe cards, compatibility

Hi Janne,
thanks for your reply! The Hackintosh is working fine, but I understand the conflict, no problem! for the DigiTest, is it a program i need to download or a weblink that performs the test?

I appreciate your help!
thanks,
Marco
Reply With Quote
  #4  
Old 05-12-2021, 12:28 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,727
Default Re: 192 I/O and PCIe cards, compatibility

What exact version of Pro Tools software and OS are you running on the new PC? Windows 10 probably will not work at all and any version of Pro Tools from 11 on up is not going to work with the old cards
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 05-12-2021, 12:37 PM
marcom1@comcast.net marcom1@comcast.net is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: Massachusetts
Posts: 10
Default Re: 192 I/O and PCIe cards, compatibility

hi Dave,
great points.. so, the computer has Windows 10 professional, and ProTools 10. So, which operating system would work best with Protools 10. unrelated question: if I get a Magma chassis for the HD cards, should I go with the thunderbolt connection or the older PCIe card that plugs into one slot ? Since these cards are HD PCIe (but not the latest HDX type) I wonder if the older Magma makes more sense.
thanks for help,
Marco
Reply With Quote
  #6  
Old 05-12-2021, 12:57 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,305
Default Re: 192 I/O and PCIe cards, compatibility

Compatibility info here.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accel Cards next to other PCIe Audio Cards in the same Mac Pro for PT 10+11? relaxo Pro Tools 11 12 05-14-2020 02:05 AM
HD 3 Core PCIe and 2 Accel Pcie cards JonGon Buy & Sell 0 04-05-2015 09:02 PM
Are all pcie cord cards, accel cards? fourthtunz Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-20-2011 08:41 AM
Can I run PCI and PCIe cards? Diggerthedogboy Pro Tools TDM Systems (Win) 4 11-18-2011 10:13 PM
PCIe cards not being recognized in my MAC PRO ProTools not launching with cards in phatbeatstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-15-2011 11:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com