Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-17-2002, 11:35 AM
electroluky electroluky is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: berne
Posts: 18
Default G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

I just bought a G4 733 last week and put protools on it - now when I startup G4 it takes quite a long time till desktop comes up ( lot more than with my G3 before!!!!)

does anybody knows why?

please help!

thx [img]images/icons/cool.gif[/img] [img]images/icons/shocked.gif[/img]
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-2002, 08:41 PM
Kurtstudio Kurtstudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Franklin Tn
Posts: 424
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

what kind of pro\Tool extention setup did you do. There are lots of extention you don't need and some you must have removed before it will run faster.Do you have Nortons, or virus software running in background? lots of questions about you set up will be needed to answer you problems! [img]images/icons/wink.gif[/img]
__________________
Later, Kurt

Kurtstudio@mac.com
Intel duel Quad core
PT 8.0cs3
HD4
D Command / D control
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2002, 12:40 AM
electroluky electroluky is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: berne
Posts: 18
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

I have norton but filesaver isn`t active - I have all extensions on (standard config 9.2.1.)
could you tell me which extensions I don`t need for PT??(had a list for 8.6....does it work for 9.2.1.??)

thx!!!! [img]images/icons/shocked.gif[/img] [img]images/icons/confused.gif[/img]
Reply With Quote
  #4  
Old 03-18-2002, 12:41 AM
electroluky electroluky is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: berne
Posts: 18
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

...no virus software

forgot that one...
Reply With Quote
  #5  
Old 03-18-2002, 02:52 AM
blanos112 blanos112 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 23
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

Hi!
What time of the boot up process does your mac "spend more time"?
e.g. in the white startup screen?in the smiley face screen?in the welcome to macOS screen?

dimitris
Reply With Quote
  #6  
Old 03-18-2002, 07:55 AM
electroluky electroluky is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: berne
Posts: 18
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

desktop is there but control panel doesn`t appear... after 1 minute it appears [img]images/icons/confused.gif[/img] [img]images/icons/confused.gif[/img] [img]images/icons/confused.gif[/img]

why??? never had that before...
Reply With Quote
  #7  
Old 03-18-2002, 08:18 AM
lagasus lagasus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 375
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

Try turning AppleTalk off from the chooser.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-18-2002, 08:41 AM
Pietari Koskinen Pietari Koskinen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsinki, Finland
Posts: 259
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

I've had this, too. Turning off the Apple Enet extension fixed my problem.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-18-2002, 10:33 AM
letrev's Avatar
letrev letrev is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Staten Island, NY US
Posts: 558
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

You may need to reset the startup drive. Open the startup drive control panel and select the drive the contains your system folder.

Also try rebuilding the desktop (hold Command and Option keys while restarting).
__________________
************
Steven Vertel
Mixing / Mastering Engineer
High Rock Records & Studio
NYC

http://highrockrecords.com
Reply With Quote
  #10  
Old 03-18-2002, 01:58 PM
vze24x2x vze24x2x is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York City (Manhattan)
Posts: 367
Default Re: G4 733 / OS 9.2.1 startup problems!!!!!!!

It's because you have a much bigger start-up drive than you did with your older machine. I had the same concern when I had my 40gb start-up drive go bad & bought a new 80gb drive. I't'll take even more time when you start up with a new external Drive on the SCSI bus.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 8 startup problems fransmo Pro Tools M-Powered (Mac) 1 11-12-2009 03:04 PM
Problems on startup Spydogen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-20-2007 01:14 PM
StartUp Problems MusSickIzLife 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-27-2004 08:02 PM
002 startup problems svenu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-21-2002 10:05 AM
startup problems dans 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-06-1999 07:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com