Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid Pro Mixing General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-24-2022, 11:55 PM
nednednerb's Avatar
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 622
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

My sole and only point is that most people see no bug with the current implementation, therefore is it not possibly reasonable that the "fix" is an additional feature implementation?

I'm nowhere saying your request should never get solved fortuitously for yourselves. The only point is the solution needs to be discussed. I asked some specific questions along lines of 'what do you expect?' and "what if you do this, what should happen?" because I was trying to understand.

I do work in post, not much in PT with music. I understand different users experiences are totally valid. If it IS true, as you say, and I'm not denying, then there is a behaviour of PT you wish had a different result.

If so few users are complaining, maybe for 90% or more, there literally is an expected function, not a bug. That doesn't mean I am saying your experiences are invalid. It is just to say that maybe there isn't a clear way to change the feature without making it "just work for 10% and now a buggy result for 90%". Hence me saying should there be a config option to deal with multiple expectations rather than disable function for most users.

If I see what you guys are saying matters, why not see the above also? It needs a solution, which is what I was getting at. Not a fight argument or denial. It's ok.
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio voiceovers & testing software | 2nd gig: music software tutoring | hobby: electronic music //
||software: Sonoma 14.2 | PT Studio 2023.12 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB | OWC Thunderbolt Hub and Thunderbolt 3 Dock //
||devices: RME Babyface Pro FS | Focusrite Clarett 2Pre | some AT mics | SM58 | Ableton Push 2 | Sennheiser HD 600 HP // Onkyo TX-8220 SR
||automation: SoundFlow | Stream Deck+ | Keyboard Maestro | SteerMouse | MacOS Shortcuts //
Reply With Quote
  #12  
Old 12-25-2022, 08:28 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,785
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

There's nothing to discuss. This is a bug / broken feature that bothers most everyone in post every single day. Avid is aware. So nothing to debate, just a complaint every few months that its not fixed.

There's only one fix, to make it work again. There is an option for you if you don't like it. Turn Auto Follows Edit off.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #13  
Old 12-27-2022, 10:56 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 1,379
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

With Automation Follows Edit turned on, moving a fade should work exactly like moving a whole clip with regards to underlying automation...but it doesn't.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #14  
Old 04-14-2023, 04:53 AM
kosmokrator kosmokrator is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 132
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

Any update on this? How does it behave in the newest PT version?
(cannot test since we're not updating because of the Delay Compensation bug).
Reply With Quote
  #15  
Old 04-14-2023, 06:39 AM
Farhoof's Avatar
Farhoof Farhoof is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: EU
Posts: 480
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

Not fixed.

It's best to adapt your workflow to the current situation and hope the bug is reverted by mistake at some point.
Reply With Quote
  #16  
Old 06-21-2023, 02:14 AM
kosmokrator kosmokrator is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 132
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

....and again not fixed in 2023.6

this is getting absolutely ridiculous.
Reply With Quote
  #17  
Old 07-12-2023, 08:48 AM
kidfix kidfix is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: London
Posts: 5
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

Does anyone from Avid read these posts? This "bug" is surely pretty embarrassing?! For anyone in Post it renders Pro Tools unreliable because if you forget that there's this stupid "bug" then it makes a mess of all your automation and makes editors look like amateurs. FIX IT NOW!!!!
Reply With Quote
  #18  
Old 08-04-2023, 12:55 AM
marsian marsian is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 239
Default Re: automation doesn't follow fade dragging

...bump...

Really a pitty!
Could we please have that fixed?


Best
Maik
__________________
PT HDN 2024.3, OMNI, SYNC HD, Dock, 2xS1, PT Control, MacPro 5,1 12core 48GB, OSX 12.7.4, BM Decklink Extreme 3D
------------
mars13.de
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automation doesn't follow edit anymore when moving a fade Farhoof Pro Tools 2020 13 05-24-2022 02:42 PM
Automation doesn't follow fade adjustment. nickosound Pro Tools 2020 16 01-22-2021 03:23 AM
BUG: automation doesn´t follow Frank Kruse Post - Surround - Video 79 01-07-2012 11:59 AM
BUG : Plug automation doesn't follow tombob Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-04-2011 09:08 AM
aux won't follow master fade automation 001fran 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-29-2002 01:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com