Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-24-2009, 04:23 PM
trav._ trav._ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Exclamation 003 wont work!

hey guys
ive just formatted my hdd and now my 003 wont install
i've tried installing 7.4 and 8.0 and niether seem to be installing the drivers
the "link" light on the back of the 003 is on but the 1394 light is not

the system was working fine before we formatted it

if anyone can give me some help, that would be great
Reply With Quote
  #2  
Old 10-24-2009, 04:37 PM
trav._ trav._ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: 003 wont work!

the fw card appears to be working, it shows up in device manager and in the network connections as a 1394 connection,
also, the disc that came with the fw wont work, it says its for windows 98
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2009, 04:50 PM
trav._ trav._ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: 003 wont work!

xp
i cant seem to find their drivers online
Reply With Quote
  #4  
Old 10-24-2009, 04:54 PM
trav._ trav._ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: 003 wont work!

also the fw card is made by wise and has a via chip, model number is wn-540
Reply With Quote
  #5  
Old 10-24-2009, 04:59 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,423
Default Re: 003 wont work!

I thought VIA firewire was not compatible?
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 10-24-2009, 05:00 PM
trav._ trav._ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: 003 wont work!

i have/had no idea about that one man
i also have a agere fw323-05 and agere fw323-06 that i cant find drivers for, if anyone knows anything about either of those
Reply With Quote
  #7  
Old 10-24-2009, 05:01 PM
trav._ trav._ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: 003 wont work!

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
i dont think they are. Maybe he just got lucky using it before.
i only bought the via yesterday, ive had it working on both the other cards, but without the drivers, i couldnt run them
Reply With Quote
  #8  
Old 10-24-2009, 09:21 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta
Posts: 3,929
Default Re: 003 wont work!

I thought firewire card drivers were usually installed automatically by Windows? Are there any chipset drivers required for your MB? Not sure, but maybe that would help.
__________________
Help Us Help You
______________________________________
Chris

Pro Tools 2024.3
Focusrite LS56
Focusrite Pro40 (2)
TC Electronic Studio Konnekt 48
Avid Artist Mix/Control
Slate Digital VRS8
Analogue Tonebuss 24 Channel
UAD-2 OCTO Core Accelerator
UAD Volt 2
macOS 10.15.7
32 GB DDR4 RAM
4.01GHz Quad-Core Intel Core I7
NVIDIA GeForce GT 740 2 GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 wont work!!!! benherron.rrr Windows 10 03-02-2012 12:05 PM
Pro Tools LE CD/DVD wont work, please help ! limshady 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-01-2012 11:09 AM
gain wont work sufferahsmusic Pro Tools M-Powered (Mac) 1 07-04-2009 12:08 PM
strike wont work robowisa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-02-2007 04:17 PM
Hosts wont WORK ThoughtsOfTorture 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-14-2005 10:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com