Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2010, 04:17 AM
tombliss tombliss is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Leeds UK / Alderney Channel Islands
Posts: 138
Default Suddenly can't open any manuals!

No idea why, but most of the support docs have suddenly stopped opening.

If I try from within PTLE, I get error message 'File Error Couldn't Open File"
and if I try to open them in the finder with Acrobat or Preview I get 'Macintosh System Error -5000.'

I'm only trying to remember how to select to the end of a part with a keystroke, (instead of swiping all. the. way. to. the. end. which.. takes... ages...).

Either that or how to insert a bit of space so I can put in some new music.

Thanks

Tom
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2010, 04:33 AM
colinmansfield colinmansfield is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Minnesota, USA
Posts: 183
Default Re: Suddenly can't open any manuals!

Quote:
Originally Posted by tombliss View Post
No idea why, but most of the support docs have suddenly stopped opening.

If I try from within PTLE, I get error message 'File Error Couldn't Open File"
and if I try to open them in the finder with Acrobat or Preview I get 'Macintosh System Error -5000.'

I'm only trying to remember how to select to the end of a part with a keystroke, (instead of swiping all. the. way. to. the. end. which.. takes... ages...).

Either that or how to insert a bit of space so I can put in some new music.

Thanks

Tom
Tp answer your search for a keystroke, turn "Tab To Transients" off. Select a region, then use the tab key to go to the end of that region. Tabbing again will go to the next region (if any), option-tab will move you earlier in time, add the shift key to select (highlight).

I have also had problems with the manuals where trying to open a manual in the "Help" menu results in a crash, But I don't think it was limited to PT...
__________________
------------------------------------------------
Colin Mansfield

Mac Pro, 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon, 32 GB RAM, OS X 10.8.5
PT 10.3.10, cheapo Behringer interface (because my Digi 002 Rack stopped working)

Bandcamp
Soundcloud
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2010, 08:38 AM
tombliss tombliss is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Leeds UK / Alderney Channel Islands
Posts: 138
Default Re: Suddenly can't open any manuals!

Thanks for that - but where is the Tab to Transients option? Had a look but not found it yet.

I've not used midi in PT much, and its decades since I used it in Cubase, but I find myself wanting to select and move whole midi regions as one unit, the same way you can select and move audio regions.

If I could do that I'd not need to select all the notes.

Thanks

Tom
Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2010, 09:29 AM
colinmansfield colinmansfield is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Minnesota, USA
Posts: 183
Default Re: Suddenly can't open any manuals!

In the Edit window, look to the upper left. just under the tools. You should see six buttons with icons on them. the second one turns Tab To Transients on (highlighted) or off. When it's on, the tab key will move you from peak to peak in the audio region, off allows you to move from region start to end to next region.
__________________
------------------------------------------------
Colin Mansfield

Mac Pro, 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon, 32 GB RAM, OS X 10.8.5
PT 10.3.10, cheapo Behringer interface (because my Digi 002 Rack stopped working)

Bandcamp
Soundcloud
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2010, 09:42 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Suddenly can't open any manuals!

-5000 is lack os Permissions
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #6  
Old 12-16-2010, 09:57 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: Suddenly can't open any manuals!

Quote:
Originally Posted by Craig F View Post
-5000 is lack os Permissions
Craig is right - you should look at the permissions for every folder in the path and verify that you (admin) and 'system' have read and write privileges on each of those folders.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 12-16-2010, 11:16 AM
tombliss tombliss is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Leeds UK / Alderney Channel Islands
Posts: 138
Default Re: Suddenly can't open any manuals!

Thanks - I'll look into the 'Tab to' option.

Permissions does sound like a possibility, but I don't understand why it should suddenly change though.

I am, I admit, running PTLE, for now, in my main Account (because I'm only doing a single track with of few bars of midi for each song at the moment), and it's such a faff having to go in and out of the dedicated Protools Account that I was told to use a while back.

Is there any way of 'seeing' the whole of a midi region as one unit to drag around, rather than having to swipe and drag all the notes inside the region - as I'm having to do now. (Cubase could do this, I remember, and obviously audio files can).

Thanks all

Tom
Reply With Quote
  #8  
Old 12-16-2010, 11:26 AM
tombliss tombliss is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Leeds UK / Alderney Channel Islands
Posts: 138
Default Re: Suddenly can't open any manuals!

Hmm - permissions are all good. Not all the docs are denied. I can open the 'ReadMe's for example, and some others. It's the manuals that have gone 404.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 10 suddenly wont open - windows 7 sietzsounds Windows 3 03-25-2013 02:03 PM
Pro Tools 8 Session Suddenly Will Not Open?? Mitchzizzle 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-22-2010 05:46 PM
Session suddenly won't open... theartofshredding 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 11-13-2008 05:44 PM
Suddenly my external drive won't open PT sessions tobor is king 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-11-2007 03:44 AM
Help menu can't find Acrobat to open pdf manuals dialogman Pro Tools M-Powered (Win) 1 12-04-2006 08:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com