Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2021, 06:20 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,018
Default D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Hi all,

Question for D-Command/Control users who also have the recent MDW-EQ6. Do you have the ability to turn the band solo feature on and off on the control surface? MDW-EQ5 had this when you spilled the EQ out to rotary encoders but I cant seem to find the function with MDW-EQ6. Anyone?
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.6, PT2021.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.15.6, PT2021.6, BabyFacePro FS
Retina MacBook Pro OS 11.4, PT2021.6
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2021, 08:50 AM
PTPerson PTPerson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Down Under
Posts: 572
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Absolutely.

In fact before buying the upgrade I asked this very question.

You can iso peak if the plug in is inline or via custom faders.. ie - not on the EQ panel.

I think the button may have changed in V6 - it's on one of the GAIN encoder's buttons now, I recall it being different on V5.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2021, 09:02 AM
PTPerson PTPerson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Down Under
Posts: 572
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Is the right side button under the GAIN encoder lit?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2021, 09:35 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,018
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Quote:
Originally Posted by PTPerson View Post
Is the right side button under the GAIN encoder lit?
Under the master gain, yes. That bypasses the plugin

Under the band gain, nothing lit, buttons do nothing

Are you on a D-Control or D-Command?
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.6, PT2021.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.15.6, PT2021.6, BabyFacePro FS
Retina MacBook Pro OS 11.4, PT2021.6
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2021, 01:45 PM
PTPerson PTPerson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Down Under
Posts: 572
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

D-Control here. I would have assumed that control would be similar.

Have you tried mapping yourself? In the pull down menu on the Plugin, is there an option to map isopeak?



Stef.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2021, 02:03 PM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,018
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Quote:
Originally Posted by PTPerson View Post
D-Control here. I would have assumed that control would be similar.

Have you tried mapping yourself? In the pull down menu on the Plugin, is there an option to map isopeak?

Stef.
Hi,

Thanks for adding your brain to this. There is no option to map isopeak. Is there on your rig? Im running version 6.0.3r27
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.6, PT2021.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.15.6, PT2021.6, BabyFacePro FS
Retina MacBook Pro OS 11.4, PT2021.6
Reply With Quote
  #7  
Old 02-08-2021, 02:05 PM
PTPerson PTPerson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Down Under
Posts: 572
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Shall let you know ASAP
Reply With Quote
  #8  
Old 02-08-2021, 03:30 PM
PTPerson PTPerson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Down Under
Posts: 572
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Here are all control parameters available here.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0085.jpg (97.9 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #9  
Old 02-21-2021, 04:04 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,018
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

Yup. Same as mine. So there is no control for band solo?
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.6, PT2021.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.15.6, PT2021.6, BabyFacePro FS
Retina MacBook Pro OS 11.4, PT2021.6
Reply With Quote
  #10  
Old 02-21-2021, 12:31 PM
PTPerson PTPerson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Down Under
Posts: 572
Default Re: D-Command/Control and MDW-EQ6 band solo

I don't understand..



The band solos are there so therefore can be mapped.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Key command for clearing playlist solo? reichman Post - Surround - Video 9 02-26-2021 10:45 AM
What happened to the band solo buttons? quadraphonics Avid S6 4 04-19-2019 07:09 AM
EQ 3 7-band solo feature not working bluesguy76 Pro Tools 12 4 12-17-2018 02:44 AM
Going from solo bedroom DI to recording full band? De93 Pro Tools 10 1 11-23-2011 07:55 AM
Digi EQIII 7-band and Command 8 jimlongo ProControl, Control|24, Command|8 1 06-23-2005 02:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com