Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-02-2016, 02:43 PM
mrbenjaminspeed mrbenjaminspeed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sydney
Posts: 3
Default Pro Tools crashes trying to Commit an instrument track Rewired with Reason

Hi all - long time reader, first time poster... I just upgraded to Pro Tools 12.5 from 12.4 hoping this issue was solved but it's not.

When I try to commit an instrument track in Pro Tools 12.5 and previously in 12.4 (specifically Rewired with Reason 8.3.2) Pro Tools crashes and Reason is left frozen/hanging. It happens every time. I haven't tried any other Rewire instruments as this is the only one I have.

The only workaround i've got is to solo the track and bounce it out then re-import it as audio.

Anyone else??
Help!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-02-2016, 02:49 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,799
Default Re: Pro Tools crashes trying to Commit an instrument track Rewired with Reason

Quote:
Originally Posted by mrbenjaminspeed View Post
Hi all - long time reader, first time poster... I just upgraded to Pro Tools 12.5 from 12.4 hoping this issue was solved but it's not.

When I try to commit an instrument track in Pro Tools 12.5 and previously in 12.4 (specifically Rewired with Reason 8.3.2) Pro Tools crashes and Reason is left frozen/hanging. It happens every time. I haven't tried any other Rewire instruments as this is the only one I have.

The only workaround i've got is to solo the track and bounce it out then re-import it as audio.

Anyone else??
Help!
Are you committing real time?? or offline? I could see maybe causing problems if its offline?? Shouldnt crash though!!
When doing a bounce, there is a tick box to have it import the audio automatically after the bounce.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 9900k
Win 10
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2016, 05:32 AM
muesli muesli is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: austria
Posts: 57
Default Re: Pro Tools crashes trying to Commit an instrument track Rewired with Reason

u-he zebra also crashes 12.5 HD when trying to commit..
__________________
MacPro 12-Core, 48 GB RAM, OS 10.12.6, PT Ultimate 2019.12.0 HDX, Antelope Orion32HD III
http://17-studios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2016, 10:08 PM
mrbenjaminspeed mrbenjaminspeed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sydney
Posts: 3
Default Re: Pro Tools crashes trying to Commit an instrument track Rewired with Reason

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
Are you committing real time?? or offline? I could see maybe causing problems if its offline?? Shouldnt crash though!!
When doing a bounce, there is a tick box to have it import the audio automatically after the bounce.
Yes guitardom, it crashes in real time Commit. Very annoying... Every other real time Commit works perfectly fine. Regardless of having to do workarounds it's still a bug...
Reply With Quote
  #5  
Old 04-30-2017, 01:21 PM
musicube musicube is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Bonn, Germany
Posts: 6
Default Re: Pro Tools crashes trying to Commit an instrument track Rewired with Reason

Same with ProTools 12.4 and Vienna Ensemble Pro 6. PT crashes allways using Commit. Therefor it's totally useless. Would be great if it worked.
My workaround: Route manually and record to audio.
Like since 1998 with PT 4.3.1.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-06-2020, 01:20 PM
jhayward jhayward is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Location: San Rafael, CA, USA
Posts: 56
Default Re: Pro Tools crashes trying to Commit an instrument track Rewired with Reason

Same problem with Electri6ity and PT 2020.5 on Mojave.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools crashes during bounce with Reaper rewired rockridge Windows 5 11-24-2015 08:16 PM
Controlling Reason, or FL Studio when rewired thru Pro tools O.G General Discussion 2 04-25-2009 02:47 PM
can reason be rewired in multi-track? bootlegtrader Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 10-12-2008 11:43 AM
Pro Tools Rewired to Reason (very frustrated!!!) speaker Pro Tools M-Powered (Mac) 9 05-09-2006 08:26 PM
Sonic quality of REASON (rewired) into PRO TOOLS rodamp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-17-2005 08:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com