Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2004, 12:44 PM
Animal Animal is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 117
Default Outboard FX not printing with the Bounce to Disk!?

I'm routing an Aux channel with an I/O to a hardward reverb. I can hear it in the mix when I play the track in the PT session file. But the 'verb isn't printing when I bounce the songs. What's up with that? The PTLE reference guide says it SHOULD print....I can't figure out why it wouldn't.

Can anybody help?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-13-2004, 02:09 PM
ghoti ghoti is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tennessee
Posts: 104
Default Re: Outboard FX not printing with the Bounce to Disk!?

Greetings,
Check to see if Low Latency Monitoring is selected. This will prevent outboard effects from printing.
Hope this helps.
Peace,
ghoti
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2005, 04:59 PM
Animal Animal is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 117
Default Re: Outboard FX not printing with the Bounce to Disk!?

Oh, sorry, meant to add that Low Latency Monitoring is OFF and the buffer is set to 256. I was reading through the manual and is says the buffer should be as high as possible, but I though high buffer setting on mix down = extreme latency in I/O.

I'm sure some of you mix with outboard gear. Any suggestion?

Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-26-2005, 02:56 AM
shanabit shanabit is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Home
Posts: 506
Default Re: Outboard FX not printing with the Bounce to Disk!?

Bump, I need to know this as well
__________________
MacPro 8 Core,2.4, 14 Gig Ram.
OSX 10.8.2
Reply With Quote
  #5  
Old 02-26-2005, 09:27 AM
Animal Animal is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 117
Default Re: Outboard FX not printing with the Bounce to Disk!?

OK, I got it working! I changed my buffer size to 512 and it works. At hight buffer settings there was a HUGE latency problem and at lower setting it wouldn't pass audio, but 512 seems to be just right. Weird.

D
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADC and printing with outboard Gear- Help! jamieboss1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-14-2007 05:10 AM
Bounce to disk vs. printing to track mr.armadillo Post - Surround - Video 4 06-15-2006 09:07 AM
Outboard CD-R (bounce to disk is weak!) G.roots 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-20-2002 10:32 AM
bounce to disk with outboard gear help !!! shortbus 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-29-2001 08:32 AM
Outboard effects don't bounce to disk? Kerry C 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 11-08-2000 12:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com