Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-16-2011, 09:32 PM
wrykse wrykse is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 4
Default Windows 7 won't recognize my Mbox 2

Can somebody help me? Windows 7 will not recognize my Mbox 2. It was working fine I dunno what happened it won't detect it anymore. I re-formatted my computer, re-installed ProTools, and downloaded the latest driver and ProTools update. I don't know what to do. Here's what I have:

Mbox 2
ProTools LE 8.05
Windows 7
Compaq Presario
3gb memory
AMD Athlon X2 4450e dual-core processor
250gb hard drive

I searched the forums and didn't see this so sorry if this is a re-post.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2011, 06:40 AM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,515
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

Two possibilities:

1. Driver problems
Try to uninstall and re-install the driver (from the device manager)

2. Mbox problem
defective Mbox or defective USB cable

Try a different USB port as well.
__________________
002R BLA mod and Mbox mini 2, PT 11.3.2,
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 2018.7, Win 10 Pro 64, Asrock X99 Extreme6/3.1, i7-6850K, 32 GB Ram, SSD system drive, ssd audio drive
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2011, 08:08 AM
wrykse wrykse is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 4
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

When I tried to go to the device manager to try to uninstall and re-install, it came up as an unknown device. I tried a different USB cable and tried several USB ports. Any other suggestions?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2011, 12:59 PM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,515
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

Maybe this can help:
http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=393667
__________________
002R BLA mod and Mbox mini 2, PT 11.3.2,
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 2018.7, Win 10 Pro 64, Asrock X99 Extreme6/3.1, i7-6850K, 32 GB Ram, SSD system drive, ssd audio drive
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2011, 02:03 PM
wrykse wrykse is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 4
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

I already tried that update and still nothing. I don't wanna pay $39.99 to talk to customer support lol
Reply With Quote
  #6  
Old 10-17-2011, 04:01 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,529
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

Take your Mbox to a local music store that sells Pro Tools and plug it in. See if it works.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2022 HDX Hybrid
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 12-18-2011, 02:19 PM
wrykse wrykse is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 4
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

I tried plugging it in to other computers (with ProTools installed) and it still doesn't work. Isn't there a way to disable it and re-enable it or something?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-21-2011, 07:12 AM
derFunkenstein derFunkenstein is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 261
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

If you tried other computers, it's probably dead, Jim.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-23-2011, 09:46 AM
youngez3 youngez3 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: miami
Posts: 3
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

mines is getting a weird static robotic noise i have pt le 8.0.5 wit hthe beta drivers i did a fresh instal from 8.0.0 to .0.3= .0.5 unstalled drivers and installed the beta like it said didnt have the mbox connected through the whole install but when it told me in 0.3 im in stuck mode any solutions?
Reply With Quote
  #10  
Old 02-27-2012, 02:56 AM
hawkesk hawkesk is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Santa Clara
Posts: 15
Default Re: Windows 7 won't recognize my Mbox 2

I figured it out! Uninstall, go back to Pro Tools 6.0 for editing, and use Logic Studio 9 for creating music. Since Avid took over, Pro Tools 8 has died. And don't even get me STARTED on the 6086 error messages - same fix.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows doesn't recognize Mbox? Blackhawk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 05-13-2012 08:55 PM
Windows 7 does not recognize Mbox 2 rivers. Hepl me please !!! Hovak 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-30-2010 03:25 AM
Windows 7 / PT8.0.3 doesn't recognize internal hdd scadh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-16-2010 12:27 PM
Windows wont recognize MBox soundman6 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-12-2009 10:35 AM
How much RAM can windows recognize ? Violet 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 12-15-2008 10:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com