Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-31-2015, 11:27 AM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 502
Default Screen sharing causing 9173 errors

I've been using screen sharing for years when I'm tracking by myself with very few issues other than it being a little laggy. Since upgrading to 11 and now with 12, I get 9173 errors every time I track if I'm using screen sharing. It's strange in that I can count on it happening on the first pass every time, with out fail. But after that it may or may not happen again. I've had it happen on 2 different machines. Just curious if any body else uses screen sharing and has this issue? I would just use the new iPad app if they allowed you to change playlist.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2015, 01:19 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,131
Default Re: Screen sharing causing 9173 errors

Just out of curiosity have you tried disabling/toggling dynamic plugin processing?

Checked all your plugins are up to date? Tried to temporarily remove plugin files to find any bad plugins?

What plugins (especially VIs) are instantiated in these sessions?

What make/model/spec disk drive are you recording to?

What IO buffer size are you operating at? Does increasing that make the problem go away? What session sample rate? How large a session? Are your computers fully optimized?

What changed with Pro Tools 11 was every plugin you had been running before (to AAX-64) and the whole new audio engine was introduced. So maybe more than usual the first thing to suspect is plugins. And of course, depending on what you are trying to do, screen sharing might just be a bit too much overhead for reliable operation on many systems, and you were just more lucky before.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2015, 02:25 PM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 502
Default Re: Screen sharing causing 9173 errors

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Just out of curiosity have you tried disabling/toggling dynamic plugin processing?

Checked all your plugins are up to date? Tried to temporarily remove plugin files to find any bad plugins?

What plugins (especially VIs) are instantiated in these sessions?

What make/model/spec disk drive are you recording to?

What IO buffer size are you operating at? Does increasing that make the problem go away? What session sample rate? How large a session? Are your computers fully optimized?

What changed with Pro Tools 11 was every plugin you had been running before (to AAX-64) and the whole new audio engine was introduced. So maybe more than usual the first thing to suspect is plugins. And of course, depending on what you are trying to do, screen sharing might just be a bit too much overhead for reliable operation on many systems, and you were just more lucky before.
I have tried removing plugins. Also it doesn't matter what combination of plugins are in the session. Over all CPU usage is generally around 10-15%. Current machine is a 12core Macpro 5.1. Tracking to Hitachi Ultrastar drives. Buffer is at 128 on my SSL Madi card when tracking. Never had this issue before PT11, even on my old 4core Mac Pro. I keep dynamic plugin processing off. No VI's are in the session. The amount of tracks I'm recording could vary between 8 to up to 24. Doesn't have any affect on it.

I've been using screen sharing to control protools while I'm behind the drumset for around 7 years now with out issues until PT11/12. The only problem I've ever had, was it lagging behind some. Fortunately I don't have to do it everyday. But it still sucks when it stops recording in the middle of a take. I may end up putting a separate monitor, keyboard and mouse by the kit. The only reason I haven't, is the cable run would be around 50ft.
__________________
2021.16, OS 11.4, MBP16 32gig of ram, 2tb internal SSD, Samsung t7 and T5 external drives,
Apollo 16mkII, Apollo Twin MkII
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU 50-50% PT, 22% PC: Why? 9173 Errors dougdude9 Pro Tools 11 14 03-23-2015 04:58 PM
Still getting -9173 errors PLAY Kontakt info notedmusic Pro Tools 11 4 02-22-2015 10:22 PM
AAE -9173 errors, MacBook Pro 15 inch, Mid 2012, PT11.1.2, New SSD's and RAM ericgreedy Pro Tools 11 10 05-11-2014 12:55 AM
i7 Macbook Pro - 11.0.2 / 11.0.3 constant -9173 errors A Chapman macOS 13 12-18-2013 10:36 PM
Screen sharing + Spinning Beachball ? T-Low Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 03-25-2010 06:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com