Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-06-2006, 08:06 PM
audiodeluxe audiodeluxe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2
Default Sync issues w/ picture & sound

I'm cutting sound fx and the specs are as follows:
48k, 16bit, 29.97ndf, w/pull down.
When I'm working at the studio everything is perfectly in sync, but when I work on my system at home it begins to drift out of sync about 8 minutes in. My system at home is as follows:
G5 1.8ghz,10.3.9,002rack,PTle6.9,
I'm pretty sure it has something to do w/ the pull down, but there must be some way to set it up to translate properly from HD to LE and stay in sync.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2006, 08:15 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,827
Default Re: Sync issues w/ picture & sound

how are you achieving pulldown with the LE rig? external clock? do you have DV Toolkit?

it appears obvious that your LE rig is not pulling down. and your HD rig, with a Sync I/O is.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just can't trust the picture sync!!!! idris Post - Surround - Video 15 09-16-2010 05:53 PM
Bounce to QT - Picture out of sync! rotidexm Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-31-2006 12:57 AM
Help ! OMF picture sync issue... georgia Post - Surround - Video 14 08-20-2006 07:35 AM
Sync problems digitizing picture Brave Noise Post - Surround - Video 3 09-11-2001 12:19 PM
Sync - PT to picture...what are the facts Jay Tips & Tricks 6 02-20-2000 04:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com