Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-08-2003, 11:13 AM
totemspock totemspock is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Sweden
Posts: 49
Default Digi 002 Rack - Sync to Camera?

I´m about to buy a Digi 002 Rack, I´m going to record live concerts. I need to be able to synchronate my 002 rack with a videocamera. Since I have not located some sort of external sync input/output (?) on the back of 002 Rack I wonder: How do I do this?

Best regards
/Anders - Sweden
__________________
Macbook Pro
2Ghz, 2Gb ram.
002r
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2003, 04:31 PM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,916
Default Re: Digi 002 Rack - Sync to Camera?

you will need some box that takes the tiomecode and blackburst from the camera and translates it to MTC and SPDIF. I think the MOTU DTP can do this, but i am not really sure. www.motu.com

Ptle can lock to incoming spdif or adat lightpipe.
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2003, 05:23 PM
ptrbas ptrbas is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Amsterdam
Posts: 483
Default Re: Digi 002 Rack - Sync to Camera?

Warning; Support for Digi 002 Rack on Windows XP is scheduled for mid-2003.

So, not yet, we 've to wait for the Windows PT 6.0 (6.1) to arrive.

Greets,
Pieter
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2003, 04:54 AM
totemspock totemspock is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Sweden
Posts: 49
Default Re: Digi 002 Rack - Sync to Camera?

Thanks for the replies!
Okey, XP-support should come very soon then I hope.
__________________
Macbook Pro
2Ghz, 2Gb ram.
002r
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2003, 12:02 PM
Ssaidvox1 Ssaidvox1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Columbus, Ohio, USA
Posts: 219
Default Re: Digi 002 Rack - Sync to Camera?

Quote:
Originally posted by ptrbas:
Warning; Support for Digi 002 Rack on Windows XP is scheduled for mid-2003.
<font size="2" face="Verdana, Arial">Maybe its just me...but i think mid 2003 hit...oh..i dunno 8 days ago? im expecting a late july/early august release.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync Audio - Editor Used Camera Track Only -Waveform Sync? milosziv Post - Surround - Video 7 11-30-2011 06:26 AM
How do I sync PT8 LE with my DV Camera? luts Post - Surround - Video 3 06-27-2010 01:31 PM
external sync with digi 002 rack Sf Audio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-27-2008 11:15 PM
Super 16mm crystal sync camera on location w/ Pro Tools! sorinnitoi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-29-2007 08:57 PM
MPC 2XL Digi 002 Rack Sync jaaypeso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-30-2004 10:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com