Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-21-2011, 08:22 AM
mblanton66 mblanton66 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: South Carolina
Posts: 216
Default Odd automation issue when nudging

Running PT 9.02 with latest driver on 003R+. On a recent project, I have sessions that start with 6-10 or so imported stereo tracks. In some cases I need to move all these ahead a few seconds so the drummer can start before these tracks. I realize there are several ways to do this but one way is to select them all and just nudge them right say 5 seconds (or so). This appears to work fine, but then I realize that at this 5 second mark there is an automation point inserted on each track for each automation option (volume, pan, mute, etc). So effectively, the tracks are locked with automation and I can't mute or do anything until I go in and erase each automation 'point'.

If I instead select all the tracks and use the grabber tool to just drag all of them right a few seconds, this does not happen. So that's how I now do this...and will in the future.

No biggie, but last time I did this was PT 8.x, and never experienced this behavior. Just curious if anyone had any insight or if I have some option indadvertently set that causes this.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-21-2011, 10:48 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,964
Default Re: Odd automation issue when nudging

Don't you hate that? I can't remember which options cause it. But it can be solved pretty quickly by selecting a time range that includes the automation points on all tracks at once, then choose Clear Special/All Automation from the Edit menu. Boink. Gone.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2021.6 Ultimate | Omni | macOS Catalina in a Trashcan 32GB
PT 2021.12 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
  #3  
Old 03-21-2011, 07:52 PM
mblanton66 mblanton66 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: South Carolina
Posts: 216
Default Re: Odd automation issue when nudging

Awesome. Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.2- nudging automation over an edit RecRoom Post - Surround - Video 6 12-04-2012 12:43 AM
nudging fader automation keyboard shortcut? davidp158 Tips & Tricks 2 05-09-2001 07:31 AM
nudging fader automation keyboard shortcut? davidp158 Tips & Tricks 0 05-08-2001 04:14 PM
nudging volume automation davidp158 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-07-2001 09:43 AM
nudging volume automation davidp158 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-07-2001 09:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com