Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-07-2021, 12:56 PM
melbox melbox is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Ontario
Posts: 6
Default Sound(s) Issues. (WARNING: LONG STORY!)

Is anyone patient enough for a total n00b? I am so lost.

I bought myself a cheap MIDI controller just to get a feel for Pro Tools before spending $$$. I bought the Alesis Qmidi. I think I like it, if only I could get the confounded thing to make a noise.

I have spent a full week, many hours a day, watching You Tube videos and some have been more helpful than others, but it's possible my problems are unique. Here's the full story.

When I went to download the software that came free with the Qmini, I was told:

"Pro Tools | First maintenance
Pro Tools | First is temporarily unavailable for technical reasons. While we fix the problems, please take Pro Tools for a spin by getting your free trial."

So, I went ahead and downloaded the free trial, got that up and running, and got comfortable with the basic concepts in the videos.

Until we reach the part where we need to make plug-in instruments available. Alesis also gave me a download of F9 Virtual Instruments.

The first problem is, I can't seem to connect Pro Tools to the F9 plugins. They claim to be installed but short of sending in a man with a dog into the inner workings of my computer, I have no idea how to connect the one to the other. So, I have no sounds.

Secondly, the moment I turn Pro Tools on, I have no sound coming from my speakers. From anything. I assume this is to do with ASIO4ALL I installed to allow my computer to be used as my audio interface, but I don't know how to go from here. I have no sound.

I really don't want to spend more money at this stage, so I'm loathe to buy a separate audio interface unless it is critical.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nuking the long named drives warning? DFT Getting Started 1 11-21-2013 07:42 AM
ASIO DRIVER, PROTOOLS 9 and A LONG TIME STORY A-ISH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-09-2011 01:39 AM
OT: MS issues security warning!!! mykhal c 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-07-2009 09:40 AM
Plug-In Latency List...Warning Long Post Third Eye Studios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 24 02-14-2006 11:42 AM
Long Story...Need Help...Memory Problems? Vambo Productions 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 11-08-2001 10:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com