Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-08-2021, 05:42 PM
Cowboy Bob's Avatar
Cowboy Bob Cowboy Bob is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Iowa
Posts: 401
Default Re: Love Carbon but registering sucks!

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
Just a quick update ,,got my Carbon yesterday (Thursday) and got it up and running without issue. I was able to simply choose to extend my PT Ultimate Update and Support Plan during registration , which went right thru and am now good through Jan 30 2022 as expected .
Hey congrats on finally getting yours. I’m really happy with mine.

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
The firmware update was just a bit confusing as I selected to do it. But it didn't show the actual progress bar until I rebooted and opened PT again .
Yeah, I wasn’t sure either, since I hadn’t registered it first, but it worked just fine.

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
The rest was easy pizzey Simply select Carbon as the device and I was off and running .
Yes, no drivers or any hassle at all. I was thoroughly impressed how quickly it set up. Just follow the guide.
Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
The Carbon itself is pretty straight forward and intuitive for me , perhaps because it is pretty similar to my old OMNI in layout but with a few more selections.

I will do some recording today to check the DSP mode But so far it is great.

Unfortunately I am still waiting on the custom built DB25 's I have coming, to get my other outboard Reverb and Compressor hardware units going, but will simply play with the plugins in the mean time .
I made my own. I’m stubborn, and a chronic DIYer. I have all my outboard gear, including 11R, all patched in through my patchbays. AND it sounds and feels just as good tracking through Eleven MKII, as through 11R.

I really think Avid hit a homer with this one. Up to 4 discrete HP mixes and dsp is huge for me. Plus, the damn thing sounds stellar!

Initial hiccups were addressed, completely, and extremely timely by Avid.
__________________

"If the grass looks greener on the other side of the fence, well, it is likely due to the amount of manure being spread on that side of the fence." Cowboy Bob

Squaw Creek Road Studio

Bob
Pro Tools Standard (2021.6)| Pro Tools Carbon | Sibelius Ultimate (current version)
|
3.6GHz 8-core 9th-generation Intel Core i9 processor iMac w/40GB RAM | 1TB SSD | macOS Catalina |

Avid Eleven Rack ERXP | Focusrite Clarett 8Pre X | Lenovo i7 ThinkPad | Win 7 Professional | Avid 003 + Rack |

Reply With Quote
  #22  
Old 01-09-2021, 06:19 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,379
Default Re: Love Carbon but registering sucks!

Quote:
Originally Posted by Cowboy Bob View Post
Hey congrats on finally getting yours. I’m really happy with mine.



Yeah, I wasn’t sure either, since I hadn’t registered it first, but it worked just fine.



Yes, no drivers or any hassle at all. I was thoroughly impressed how quickly it set up. Just follow the guide.


I made my own. I’m stubborn, and a chronic DIYer. I have all my outboard gear, including 11R, all patched in through my patchbays. AND it sounds and feels just as good tracking through Eleven MKII, as through 11R.

I really think Avid hit a homer with this one. Up to 4 discrete HP mixes and dsp is huge for me. Plus, the damn thing sounds stellar!

Initial hiccups were addressed, completely, and extremely timely by Avid.
Yes I had only tracked through some older TDM systems in the 3 different Pro studios maybe 15 years ago . At home it was PT LE from 2003 to 2011 then until now HD Native through my OMNI, and did not realize what a difference recording through HDX would make, like analog tight and makes tracking easier IMO. And I agree the sound is stellar , clean and present.
I just tracked a quickie test session with two acoustic guitar tracks , rhythm first and then dubbed a lead, and then dubbed a vocal and was pretty impressed with the ease. And even tracking with EQ in DSP mode and a reverb plugin on the vocal ,in native mode , I noticed no latency at all.

Having been a carpenter while I DYI my desk and rack, but I leave the cables to my Pro audio guy.

__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.6 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #23  
Old 01-19-2021, 09:33 AM
LFO LFO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: France
Posts: 130
Default Registration problem

Hi, just received Carbon so I went to my Avid account to register then as expected got the window to activate Protools by I have only the option to activate a new Protools, the one to "extend my existing Protools..." is greyed and below: "you do not have any eligible Protools Plan" but I DO have a Protools Ultimate active plan and I absolutely want to extend it.Can someone got this already? Thanks a lot.
Reply With Quote
  #24  
Old 01-19-2021, 09:01 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,329
Default Re: Registration problem

If you can see your current Ultimate license in Avid>My Products, you should be able to “Extend current Subscription or Perpetual Support plan by 1 year” - (option 3b) – as described here:

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...n-Registration

If you’re selecting the purple button “Extend my existing Pro Tools by one year – view options” and nothing is happening, Avid’s Kyle Splittgerber can fix this for you – hopefully tomorrow, as it’s about 9pm in CA right now (and about 6am in France!)
__________________
Pro Tools 2021.6 & 12.5.1 HD - Studio One 5.3 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads (Type 4276-37U) & 433830U Docks – SSDs Samsung 860 Evo & 2 T5s - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #25  
Old 01-20-2021, 02:06 AM
LFO LFO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: France
Posts: 130
Default Re: Registration problem

Yes man I know that.As I said I DO have an active Protools Ultimate plan but for some reason the registration thing does not see it, it happened to other customer, there is a topic here that I saw only after posting.Thanks
Reply With Quote
  #26  
Old 01-20-2021, 02:12 AM
LFO LFO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: France
Posts: 130
Default Re: Love Carbon but registering sucks!

Quote:
Originally Posted by MCorbin View Post
nstu, what was your case number for registration? I see case 04080523 but don't see a response back from you. Let me know so we can help get to the bottom of it.

Cowboy Bob, I grabbed your case and am working through it.
Hi, I have the same problem, can't extend my active Protools Ultimate plan.Opened a case N°:04101354 Hope to get a quick solution as my plan end tomorrow........well I think there is a grace period....Thanks
Reply With Quote
  #27  
Old 01-20-2021, 05:48 AM
Cowboy Bob's Avatar
Cowboy Bob Cowboy Bob is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Iowa
Posts: 401
Default Re: Love Carbon but registering sucks!

Quote:
Originally Posted by LFO View Post
Hi, I have the same problem, can't extend my active Protools Ultimate plan.Opened a case N°:04101354 Hope to get a quick solution as my plan end tomorrow........well I think there is a grace period....Thanks
Yes I believe there is a grace period of 30 days (but I may be mistaken). Avid was very quick to fix my issue. Honestly, only the second time I've ever had to contact them for anything.

The first time was when my logic board died and I had to get them to reset Sibelius.
__________________

"If the grass looks greener on the other side of the fence, well, it is likely due to the amount of manure being spread on that side of the fence." Cowboy Bob

Squaw Creek Road Studio

Bob
Pro Tools Standard (2021.6)| Pro Tools Carbon | Sibelius Ultimate (current version)
|
3.6GHz 8-core 9th-generation Intel Core i9 processor iMac w/40GB RAM | 1TB SSD | macOS Catalina |

Avid Eleven Rack ERXP | Focusrite Clarett 8Pre X | Lenovo i7 ThinkPad | Win 7 Professional | Avid 003 + Rack |

Reply With Quote
  #28  
Old 01-20-2021, 05:53 AM
Cowboy Bob's Avatar
Cowboy Bob Cowboy Bob is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Iowa
Posts: 401
Default Re: Registration problem

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
If you can see your current Ultimate license in Avid>My Products, you should be able to “Extend current Subscription or Perpetual Support plan by 1 year” - (option 3b) – as described here:

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...n-Registration

If you’re selecting the purple button “Extend my existing Pro Tools by one year – view options” and nothing is happening, Avid’s Kyle Splittgerber can fix this for you – hopefully tomorrow, as it’s about 9pm in CA right now (and about 6am in France!)
Yes, that exact same thing was what happened to me as I started that thread on registering. There has been all sorts of site issues with Avid of late. I don't know it this is part of it. I know several times that I go to AVID it is in German, and I have to translate. ODD.

Actually it was Mark Corbin that fixed my issue.

Thanks again Mark.
__________________

"If the grass looks greener on the other side of the fence, well, it is likely due to the amount of manure being spread on that side of the fence." Cowboy Bob

Squaw Creek Road Studio

Bob
Pro Tools Standard (2021.6)| Pro Tools Carbon | Sibelius Ultimate (current version)
|
3.6GHz 8-core 9th-generation Intel Core i9 processor iMac w/40GB RAM | 1TB SSD | macOS Catalina |

Avid Eleven Rack ERXP | Focusrite Clarett 8Pre X | Lenovo i7 ThinkPad | Win 7 Professional | Avid 003 + Rack |

Reply With Quote
  #29  
Old 01-20-2021, 05:55 AM
MCorbin's Avatar
MCorbin MCorbin is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2016
Location: New York, NY
Posts: 47
Default Re: Registration problem

You bet Bob!

LFO, I sent you a private message yesterday. If you can get me the info I asked for, we can get you sorted.

m
__________________
Mark Corbin
Avid
Eucon Surface & Pro Tools Product Champion
Audio Services Supervisor

For immediate assistance:
S6 Support - 888-456-3444
Venue Support - 650-237-1711
Euphonix Support - 650-237-1604
Pro Tools Support - 650-237-1700
Reply With Quote
  #30  
Old 01-20-2021, 08:27 AM
LFO LFO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: France
Posts: 130
Default Re: Registration problem

Thanks, I've just responded to your private message.Thanks a lot for acting so fast!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Renewed my plan, but Pro Tools HD Plan license didn't update [SOLVED] toolz Licensing & Accounts 6 02-14-2018 12:07 AM
Plugins Support Plan vs Upgrade only plan LizziF Licensing & Accounts 1 07-21-2016 01:19 PM
Waves Update Plan could be a reference for PT Update Plan jacko Licensing & Accounts 0 12-06-2015 03:19 AM
OMS/AMT8/USB Extend It problems protooleo Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-13-2002 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com