Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-01-2008, 07:05 AM
70bit 70bit is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: usvi
Posts: 50
Cool Idea for Protools 8 Multipile Recorders

Plenty a times I am working in a session and i stop the session and depending on the effect running i get this sweet stop like effect that i wish that i was recording even though the session stopped so i said It would be very cool if you could have more than one recorders in one session to capture every thing that is going on even after the session is stopped and i am sure they are other ways with multiple systems or even playing around with pre and mute but i think it would be a nice stand alone feature and also setting new standards for DAWs
__________________
"001 for life"
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2008, 07:00 AM
dramsenik dramsenik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Switzerland
Posts: 446
Default Re: Idea for Protools 8 Multipile Recorders

One solution is to use TapeIt

http://www.silverspike.com/?Products:TapeIt

But it is a VST and you need FXpansion VST-RTAS adapter.




Other solutions exists if you have Reaktor or Transfuser

If you have Transfuser you can simply insert it in the master track and insert the track Def Audio In and use the recorder.

With Reaktor although a bit more complicated it should be feasible: Disable external sync and use a record instrument (comes with the standard library)
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2008, 09:17 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,807
Default Re: Idea for Protools 8 Multipile Recorders

lots of different options. instead of bouncing to disk, set the session up to record to an audio track and set up a mute group for all the tracks you want to end and just hit 1 mute channel in the group and everything you have in the group will mute leaving your fx channels unmuted and being recorded. or you could just automate the mutes on each channel instead of mute group which is what i would do, and get the same thing. then you could either bounce to disk from their or export it out.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 9900k
Win 10
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logic into Protools. An idea for someone to steal. John Tooker Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 03-30-2018 12:17 PM
Protools 8 10 Day Demo Idea???? x9blade Pro Tools TDM Systems (Win) 10 09-04-2009 09:25 AM
Logic into Protools. An idea for someone to steal. John Tooker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-20-2004 07:09 AM
An excellent idea for the protools mixer technician 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 04-20-2004 02:06 PM
Best idea yet for next protools software Redbeard Tips & Tricks 5 01-11-2002 08:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com