Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-26-2022, 04:44 PM
MVZE MVZE is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Mesa, AZ, USA
Posts: 5
Default Avid Link credentials issue?

Avid Link is requesting admin credentials for the express/silent plugin update installation, and none of the username password combinations I provide work.

Can anyone point me to where I am supposed to get these from?

Avid Link: 2022.5

Edition Windows 11 Pro
Version 21H2
Installed on ‎2/‎1/‎2022
OS build 22000.675
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.675.0


Edit: Solved.
Quote:
Originally Posted by MVZE View Post
Solved. The administrators full email address for the Microsoft account needs to be put in, not just the first 5 characters that show up by default.



Using the full email, and the password for the Microsoft account fixed the problem.

Last edited by MVZE; 05-27-2022 at 04:37 PM. Reason: Added solution. Thanks for the help!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-26-2022, 05:11 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1969
Location: Earth
Posts: 9,896
Default Re: Avid Link credentials issue?

This should be your computer's user name and password. Your profile says you're on macOS (though you posted to the Windows subforum), so the account from System Preferences > User & Groups (and make sure you check the 'accept' box). Did that not work?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2022, 06:54 AM
MVZE MVZE is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Mesa, AZ, USA
Posts: 5
Default Re: Avid Link credentials issue?

Apologies, I tried making this post a trillion times and was met with PHP errors.

I can confirm this is on a Windows machine I am putting together for a client.



Edition Windows 11 Pro
Version 21H2
Installed on ‎2/‎1/‎2022
OS build 22000.675
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.675.0
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2022, 09:04 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1969
Location: Earth
Posts: 9,896
Default Re: Avid Link credentials issue?

Thanks for clarifying.

You have the Admin Functions pref enabled, and you're using their username and password?

"You will be required to enter an administrator password to set install options." [pg9 in the Ref Guide]
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 05-27-2022, 01:21 PM
MVZE MVZE is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Mesa, AZ, USA
Posts: 5
Default Re: Avid Link credentials issue?

There is one user account set up on the machine. The account was created using a Microsoft account on first setup. The computer issues a PIN to log in and out of the user account. As far as we are aware, there has never been a traditional password set on the machine, aside from the 4-digit PIN used to log in.

When the window pops up, it auto fills the user account name (the first 5 letters of the email) but I question whether or not its correct. The user in question is the only account, as such they are also an admin.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-27-2022, 03:54 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,160
Default Re: Avid Link credentials issue?

There *has* to be a password on an account to enable use of a Hello PIN. So here likely the Microsoft account password.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-27-2022, 04:08 PM
MVZE MVZE is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Mesa, AZ, USA
Posts: 5
Default Re: Avid Link credentials issue?

Solved. The administrators full email address for the Microsoft account needs to be put in, not just the first 5 characters that show up by default.



Using the full email, and the password for the Microsoft account fixed the problem.

Last edited by MVZE; 05-27-2022 at 04:36 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-27-2022, 05:26 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1969
Location: Earth
Posts: 9,896
Default Re: Avid Link credentials issue?

Thanks for letting us know you solved it!
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 05-29-2022, 12:48 AM
rob71 rob71 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: Christchurch New Zealand
Posts: 1
Default Re: Avid Link credentials issue?

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Thanks for letting us know you solved it!
I am having the same issue. I have had the request before (when updating to 2022.4) and it accepted my Windows email and password. Now I've tried updating via Avid Link and got the ''download failed'' message, so I have updated Avid Link manually. This time it refuses to accept my username and password. I've tried combinations of username and email and they all fail. I have even changed my Microsoft account password - still refuses to accept it.

Last edited by rob71; 05-29-2022 at 01:00 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-03-2022, 10:27 AM
DDmUSA DDmUSA is offline
Member
 
Join Date: Feb 2022
Location: USA
Posts: 7
Default Re: Avid Link credentials issue?

I am using a local account for my Windows desktop. The Avid Link program is not accepting my local user account to allow the express install. Why?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Satellite link issue yop22 Pro Tools 2 03-31-2022 02:00 PM
Can't link my Avid master account to the Avid community IuliaC Licensing & Accounts 8 02-25-2020 05:01 AM
Avid Application Manager or Avid Link mojohos Windows 2 02-12-2020 06:11 AM
Avid Link: possible ProTools update issue ahead? dvdr macOS 1 01-26-2019 09:46 AM
Venue link issue digidesigner VENUE Live Sound Systems 13 07-19-2011 06:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com