Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #681  
Old 05-28-2022, 08:25 AM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,469
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Originally Posted by kings79 View Post
Ok so some real world tests!

My trusty 5,1 Mac Pro 12 Core 3.46GHz 96gb RAM, the studio I'm currently contracted at's 7,1 Mac Pro 16 Core 3.2 GHz 160gig RAM (!!!), my new Mac Studio 10 Core 64gig RAM.

Using a fairly large Netflix 5.1 series I've mixed.

1:25min of dialogue. Lots of clips and fades with PT iZotope RX Dialogue Isolate (V9 new algorithm & "Best")
5,1 Mac Pro 12 Core - 5:07min
7,1 Mac Pro 16 Core - 2:41min
Mac Studio 10 Core - 2:39min

1:25min of dialogue. Lots of clips and fades with PT iZotope RX De-Crackle (high Quality)
5,1 Mac Pro 12 Core - 1:20min
7,1 Mac Pro 16 Core - 59sec
Mac Studio 10 Core - 43sec

Offline Bounce - Full mix 5.1, Mix Minus VO 5.1, Full mix 2.0, Mix Minus VO 2.0
5,1 Mac Pro 12 Core - 4:56min (x2)
7,1 Mac Pro 16 Core - 3:03min (x3)
Mac Studio 10 Core - 1:36min (x6.2)

So as you can see the Mac studio running the newest version of PT under rosetta is twice as fast as my old machine for iZotope but about 3 times as fast at rendering. Happy days. It's slightly faster than the 7,1 cMP at RX but about twice as fast at rendering.

I can't wait for PT to go native on Apple Silicone!

Intersting.. My world for sure-:). Thanks for the tests.
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician/MPSE
http://www.gregives.com


Protools 2022.6 Flex/AKA Ultimate Native Thunderbolt Avid MTRX. DADMAN MOM MonitoringModule,Mac Pro (Late 2013) 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Monterey 12.4 Digital Performer 9.5.2, Logic Pro X 10.7.4/DOLBY ATMOS Facility/MPSE Motion Picture Sound Editors
Reply With Quote
  #682  
Old 05-29-2022, 02:46 PM
kings79's Avatar
kings79 kings79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Sydney, Australia
Posts: 270
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
And being that that's a mix session, you could get away with a much higher buffer and you'd see even lower percentages. 32 doesn't give it much breathing room.
Yep. You would never set a buffer of 32 for a mix session...

Why is this Sol Levante thing the gateway to deciding if this computer works or not?
__________________
Re-Recording Mixer/Sound Designer
Sydney Australia
----------------------------------------
OS Monterey
ProTools Ultimate 2022.4
Presonus Quantum 4848
Mac Studio M1 10 Core, 64gig RAM
Sonnet Echo dual NVMe TB Dock
Blackmagic Decklink 3G
Reply With Quote
  #683  
Old 05-29-2022, 03:47 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,361
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Why is this Sol Levante thing the gateway to deciding if this computer works or not?
Because it's a moderately challenging, single-system Atmos session with video that we all have access to. It's hard to quantify these things, especially with Atmos rendering involved, so the Sol Levante test is a good reference point. More real-world relevant to pro audio than Geekbench.
__________________
Nathaniel Reichman
Producer/Re-recording Mixer
Dubway Studios | Rhumba
14 East 4th Street, Suite #602 | New York City
Reply With Quote
  #684  
Old 05-29-2022, 03:51 PM
kings79's Avatar
kings79 kings79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Sydney, Australia
Posts: 270
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
Because it's a moderately challenging, single-system Atmos session with video that we all have access to. It's hard to quantify these things, especially with Atmos rendering involved, so the Sol Levante test is a good reference point. More real-world relevant to pro audio than Geekbench.
Sorry. It was a loaded question.

Its a useless test that keeps being performed over and over again.

The tests I posted above, or John's above and a few other ones people have posted. But playng this Netflix session at a buffer of 32 does nothing for anyone. And I'm not saying you're asking people to perform the test.
__________________
Re-Recording Mixer/Sound Designer
Sydney Australia
----------------------------------------
OS Monterey
ProTools Ultimate 2022.4
Presonus Quantum 4848
Mac Studio M1 10 Core, 64gig RAM
Sonnet Echo dual NVMe TB Dock
Blackmagic Decklink 3G
Reply With Quote
  #685  
Old 05-29-2022, 04:14 PM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 502
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Just wanted to chime in… I have been working on my Mac Studio Ultra which I got close to when it was released. Vast improvement over my 2013 12 core trash can. 5.1 work for Hulu, HBO along with a variety of advertising and promo/marketing work. Everything’s been solid, way less hiccups than the Mac Pro which I had frozen on Mojave. For my workflow I am very satisfied, it’s a great machine for Pro Tools.
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative
Reply With Quote
  #686  
Old 05-30-2022, 09:42 AM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,469
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Originally Posted by diamondschwin View Post
Just wanted to chime in… I have been working on my Mac Studio Ultra which I got close to when it was released. Vast improvement over my 2013 12 core trash can. 5.1 work for Hulu, HBO along with a variety of advertising and promo/marketing work. Everything’s been solid, way less hiccups than the Mac Pro which I had frozen on Mojave. For my workflow I am very satisfied, it’s a great machine for Pro Tools.
Thanks for the comment!

G
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician/MPSE
http://www.gregives.com


Protools 2022.6 Flex/AKA Ultimate Native Thunderbolt Avid MTRX. DADMAN MOM MonitoringModule,Mac Pro (Late 2013) 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Monterey 12.4 Digital Performer 9.5.2, Logic Pro X 10.7.4/DOLBY ATMOS Facility/MPSE Motion Picture Sound Editors
Reply With Quote
  #687  
Old 05-30-2022, 10:03 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,752
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Originally Posted by diamondschwin View Post
Just wanted to chime in… I have been working on my Mac Studio Ultra which I got close to when it was released. Vast improvement over my 2013 12 core trash can. 5.1 work for Hulu, HBO along with a variety of advertising and promo/marketing work. Everything’s been solid, way less hiccups than the Mac Pro which I had frozen on Mojave. For my workflow I am very satisfied, it’s a great machine for Pro Tools.
That is great to hear
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2022.5 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Monterey 12.4

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #688  
Old 05-30-2022, 09:49 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,525
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Originally Posted by diamondschwin View Post
Just wanted to chime in… I have been working on my Mac Studio Ultra which I got close to when it was released. Vast improvement over my 2013 12 core trash can.
I'm especially grateful for this report. That's the exact machine I've been using, and the exact machine that will be replacing it.
Reply With Quote
  #689  
Old 05-30-2022, 09:54 PM
kings79's Avatar
kings79 kings79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Sydney, Australia
Posts: 270
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
I'm especially grateful for this report. That's the exact machine I've been using, and the exact machine that will be replacing it.
Those 12 core Trashies are only a tiny weeny bit slower than the 3.46ghx 12 core Cheesies so alot of us are at the same speed replacement area.
__________________
Re-Recording Mixer/Sound Designer
Sydney Australia
----------------------------------------
OS Monterey
ProTools Ultimate 2022.4
Presonus Quantum 4848
Mac Studio M1 10 Core, 64gig RAM
Sonnet Echo dual NVMe TB Dock
Blackmagic Decklink 3G
Reply With Quote
  #690  
Old 06-01-2022, 07:28 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 502
Default Re: New "Mac Studio" from Apple

Just wanted to add that I had a 5.1 mix that was all done, but the client wanted to add a string pad to one section. I was able to open EW Opus and put something together really quick in the session, synced to picture at 64ms buffer so there wasnt massive lag when playing. Previously I would have just beach balled until PT stopped responding on my old build if I did something like that.
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Complete Recording Studio FOR SALE! Pro Toold Hd2 Accel, C24, Apple, Mogami, etc... sketchellis Buy & Sell 15 05-06-2013 06:27 PM
apple-m "mute region" clash with finder apple-m "minimize" wez 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-12-2007 05:19 AM
2 Power-Mac's on 1 Apple Studio Display? Optimus Prime 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-02-2004 01:11 PM
Has anyone had this problem with their Apple Studio Display? peter parker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 09-29-2002 12:55 AM
Please advise on best setting on Apple Studio Display LCD Flatscreens - going blind! Jules Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 05-05-2001 12:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com