Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-02-2009, 02:12 AM
Darshada Darshada is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Default Is my PC compatible ?

Hi, I'm going to buy this laptop. Do you think it's compatible with Protools LE 8.x ?

ASUSTeK K70IO-TY020C
Intel Core 2 Duo T6500 2.1 GHz
NVIDIA GeForce GT 120M 1Gb
Chipset NVIDIA MCP79D
500Gb 5400 RPM
4Gb Ram
17.3" 1600x900
Vista Home Premium 32bits

I'm not very endow with computing ^^'
I need Protools for my studies and we are going to learn how it works :)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-02-2009, 06:21 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Is my PC compatible ?

Quote:
Originally Posted by Darshada View Post
Do you think it's compatible with Protools LE 8.x ?
No.

Pro Tools seems to have a problem these days when you mix Intel processors with NVidia chipsets.

Vista Home is not officially qualified for Pro Tools use. Some have it working, but I would not risk $$$ on something that isn't proven to work.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2009, 06:36 AM
Darshada Darshada is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Default Re: Is my PC compatible ?

Damn!

There is ALWAYS a problem with Intel processor and Nvidia chipsets or is it juste a risk ?
Someone tried it with Vista Home ?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-02-2009, 07:07 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Is my PC compatible ?

Quote:
Originally Posted by Darshada View Post
There is ALWAYS a problem with Intel processor and Nvidia chipsets or is it juste a risk ?
Do you really want to test that risk? And if it doesn't work, wouldn't you be out a lot of money? Again, why risk it?
Quote:
Originally Posted by Darshada View Post
Someone tried it with Vista Home ?
Like I said, there are people who have tried it, but they all have varying degrees of success; some get it to work just fine, some struggle.

Do you want to be making/recording music with Pro Tools? Or do you want to be a computer troubleshooting technician?

My advice: get one that is known to work. (granted; with laptops these days, that is a tall order)
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PLEASE tell me if my PC is compatible with PT8 Livin' Proof 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-25-2009 06:41 PM
Compatible? Ace Marshall 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-30-2009 05:56 PM
Compatible Ram? Eless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-11-2009 10:03 AM
6.9 compatible with OSX 10.3.9? WRX07 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-08-2005 10:11 AM
PT 6 compatible Pepe san Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-07-2002 07:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com