Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-20-2021, 05:03 AM
syMPh syMPh is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Sweden
Posts: 341
Default Avid hdx noises

Hi guys,

I finally did the upgrade to 2021.7 and did the firmware change for the HDX card... What i immediastely noticed was that clicking on hardware inserts caused different noises and clicks to what used to happen. (it used to be quite mild and i could continue playback without any bad noise or potential damage to speakers etc.
Now it is very noticeable and scratchy as well as it stutters a bit like it's spitting at me. So i decided to go back to 2020.12 and change the hardware driver back, but now i have this same issue in that version also. I also notice now even expanding a basic folder that has all its contents inacitve causes this glitch in audio as i click the folder open and closed.

So in short, it seems conclusive that "upgrading" my firmware on the hdx card has caused it to become glitchy not only on inserts but by reacting to basic folders being expanded and closed regardless of a folder havign active or inactiuve tracks inside.

I'm often switching in and out inserts on the fly as well as changing stem output assignments to my console and had it working flawlessly without any of these glitches for a few years and can be certain this was introduced literally from the first moment i tried 2021.7 and the firmware update.... and now it can't be reversed by going back to 2020.12.

Has anyone else experienced this? and i hope i can roll the firmware back without issues.

cheers Mat
__________________
System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noises by changing gain on a AVID PRE ecki Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 05-10-2011 01:50 PM
Noises from 003 rossi68 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 07-11-2007 06:57 AM
Noises Wyn Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-01-2004 02:38 AM
pop noises jata 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-24-2004 03:45 PM
Noises from my 867! 8 bit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-08-2001 03:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com