Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2021, 12:39 AM
Guy McDude Guy McDude is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: US
Posts: 301
Default C24 loose fader cap fix?

Hello All,
any tried and true trick to secure loose fader caps from flying off?

Im assuming you need metal to metal contact for the conductivity, so silicone is out.

any help would be greatly appreciaited.

best,
Sean
__________________
Best,
Sean

Sean McDonald
Red Medicine Recording LLC
Sofa King Music Services
http://www.seanmcdonald.com
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2021, 08:52 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,325
Default Re: C24 loose fader cap fix?

I would take some small pliers and try to put a slight bend on the metal "ears" You are correct that you need to keep contact. Another possible solution might be conductive foil like the stuff used for shielding electric guitar control cavities
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2021, 09:09 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,627
Default Re: C24 loose fader cap fix?

Better buy some replacement caps now that they are available
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-17-2021, 10:32 PM
Guy McDude Guy McDude is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: US
Posts: 301
Default Re: C24 loose fader cap fix?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
I would take some small pliers and try to put a slight bend on the metal "ears" You are correct that you need to keep contact. Another possible solution might be conductive foil like the stuff used for shielding electric guitar control cavities
yes, good suggestions.
Think I will try the foil route first.

thanks!
__________________
Best,
Sean

Sean McDonald
Red Medicine Recording LLC
Sofa King Music Services
http://www.seanmcdonald.com
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2021, 07:37 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,325
Default Re: C24 loose fader cap fix?

Quote:
Originally Posted by Guy McDude View Post
yes, good suggestions.
Think I will try the foil route first.

thanks!
Keep in mind that if its sticky foil, the sticky stuff is not likely to conduct well at all(so fold it over on itself, sticky to sticky)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2021, 08:18 PM
Guy McDude Guy McDude is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: US
Posts: 301
Default Re: C24 loose fader cap fix?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Better buy some replacement caps now that they are available
thats the thing.
none available.
__________________
Best,
Sean

Sean McDonald
Red Medicine Recording LLC
Sofa King Music Services
http://www.seanmcdonald.com
Reply With Quote
  #7  
Old 08-22-2021, 10:42 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,426
Default Re: C24 loose fader cap fix?

Quote:
Originally Posted by Guy McDude View Post
thats the thing.
none available.
This any good?

AVID / Digidesign C|24 , Digi 003 Console Fader Cap
https://www.ebay.com/itm/14397601801...AAAOSwZGZftOum


Digidesign / AVID C|24 Motorized Fader ALPS Fits SC48, Digi003
https://www.ebay.com/itm/13262765724...oAAOSwBOtY920g
__________________
Pro Tools 2021.10 & 12.5.1 HD - Studio One 5.4 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads (Type 4276-37U) & 433830U Docks – SSDs Samsung 860 Evo & 2 T5s - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #8  
Old 09-28-2021, 11:45 PM
Guy McDude Guy McDude is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: US
Posts: 301
Default Re: C24 loose fader cap fix?

For those who are interested, this is what I ended up with

https://www.ebay.com/itm/263494597678
__________________
Best,
Sean

Sean McDonald
Red Medicine Recording LLC
Sofa King Music Services
http://www.seanmcdonald.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LE 8.05 update, will i loose everything? Innerfear3 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 08-08-2011 04:53 PM
Why did i loose... Matt@ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-31-2008 04:47 AM
6.7 Will we loose HUI support Icon1357 Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 10-17-2004 09:12 PM
use ver. 2.2 loose 74 min+/ no x6 x8 for 74+ jimthedj Digidesign Hardware & Software 15 03-22-2000 02:19 PM
use ver. 2.2 loose 74 min+/ no x6 x8 for 74+ jimthedj Digidesign Hardware & Software 0 02-11-2000 11:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com