Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-19-2009, 07:44 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Digi Core Audio Manager problem

I've been happy with how Digi Core Audio Manager has worked for me up until now.

Suddenly DCAM will only serve one application at a time!

I have to quit and relauch DCAM, and then the first application that produses audio will go thru the Mbox. But any other app will not. Not even after I quit the first audio playing app. I have to quit and relaunch both the DCAM and the new app that I want to go thru the Mbox!

I can't find any posts about similar symptoms here, so I try a new trhead.

Anyone else with these problems?

I have of course a few suspects:

I recently upgraded to 10.5.8

I had trouble playing some video online, so I installed something called Perian that would let me play those streaming clips.

I removed VLC.

PS. Although I have and use PT on it, this is on my "other work" partition. I have one partition with 10.5.5, PT8.0sc3, and no DCAM and very little else, that I use for serious audio work.

PPS. If I don't find a solution, I guess I'll have to live with it... Snow leopard is not very far away now.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-20-2009, 02:18 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Digi Core Audio Manager problem

Bump.

No one else having problems with core audio manager lately?
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2009, 02:56 PM
peppertree peppertree is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Elsewhere
Posts: 1,610
Default Re: Digi Core Audio Manager problem

They should just stop offering it IMO, and the windows equivalents. They are a distraction for users programmers and support alike. These days I just have the optical out of the Mac go to an outboard DAC that I switch to optical when I want to hear the system audio.
__________________
`My name is Pro Tools HD, King of Kings:
Look on my works, ye mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and native DAWs stretch far away.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-20-2009, 04:05 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: Digi Core Audio Manager problem

Is this the actual Mbox 1?

Or is it an Mbox 2 series?

The answer to how to fix the problem will depend on which hardware you're using.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 08-20-2009, 05:01 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Digi Core Audio Manager problem

It's Mbox1.
I've had it for acouple of months, working like it should.
Like I said, I suspect it has to do with upgrades or changes I made.
And, from the lack of feedback, that seems likely.

1st suspect is Perian - the swiss-army knife of QuickTime components wich I installed to get some website videos to work. It might be the culprit.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-20-2009, 06:53 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Digi Core Audio Manager problem

HEY onepercent! I did what you said, and it fixed it!

Thank you.

By the way, I've used the PT helper many times, but this is the first time I've checked all nine options.
I guess I'll have to restore some settings in PT.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-20-2009, 07:08 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Digi Core Audio Manager problem

Quote:
Originally Posted by peppertree View Post
They should just stop offering it IMO, and the windows equivalents. They are a distraction for users programmers and support alike. These days I just have the optical out of the Mac go to an outboard DAC that I switch to optical when I want to hear the system audio.
I use my mac for much more than PT, and having all audio go thru the same system is the whole point for me. I am so used to it working that I didn't realise how essential it is for me. Until now.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi Core Audio Manager NGokhool 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-28-2009 11:01 AM
Digi TS: Problem w/current Digi Core Audio Manager Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-11-2006 10:08 AM
Digi Core Audio Manager problem. spaceagedevice 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-06-2006 05:59 PM
Digi Core Audio Manager gjohung 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-09-2006 11:54 PM
Digi Core audio Manager Problem!! out 1&2 or 1&5! Mark 66 Post - Surround - Video 0 02-06-2005 11:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com