Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-08-2002, 08:11 AM
Ozzie Ozzie is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: UK
Posts: 318
Default White noise appearing in audio file!

An audio file in a session I've beeen working on has "developed" some white noise as part of it. It lasts about 10 secs and is not visable, ie the normal audio wave form of the alto sax is displayed, unless you zoom in close. Why?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-08-2002, 06:36 PM
Fraxby Fraxby is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 79
Default Re: White noise appearing in audio file!

Try re-calculating the waveform. If you can see it, you're fu&*%d.

Send your drive back to whomever makes it and demand a warantee replacement.

Guess: was it a Cheetah?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2002, 08:40 AM
Ozzie Ozzie is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: UK
Posts: 318
Default Re: White noise appearing in audio file!

No it wasn't a Cheetah. It was an IBM Deskstar that was used as short term back up! I have the original files on another drive anyway.

thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2002, 09:41 AM
Nexxt Nexxt is offline
Member
 
Join Date: May 1999
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 206
Default Re: White noise appearing in audio file!

Any chance ANY of your drives were formatted differently - HFS vs HFS+? I had white noise show up a couple of times when I had one drive that was not in the same format structure as the rest of my drives. Problem has not shown itself since all are now formatted HFS+.
__________________
When it's perfect, there'll always be another change!
Reply With Quote
  #5  
Old 08-11-2002, 07:11 AM
Ozzie Ozzie is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: UK
Posts: 318
Default Re: White noise appearing in audio file!

Audio drives are all HFS, system drive is HFS+. I don't think it should make a difference.

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 08-11-2002, 07:24 AM
Ale Ale is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Germany
Posts: 646
Default Re: White noise appearing in audio file!

I had this behavior on a seagate hd years ago, when i addidtionally connected this drive to the scsi bus. So changed the order of my drives and all worked again. (I also testes the old scsi order again and the problem was ther again, Also mezzo had a lot of errors)

Scsi Woodoo, sometimes you have it !!!

Maybe you have a chance to switch something, replace scsi cables, aktive terminator.......

Ale
__________________
PT HD Ultimate 2020.11 6/12-Core Westmere/ 48 GB / OS 10.13.6 / 96 I/O / 192 I/O / Omni / BM Intensity Pro (Driver 11.4.1)
1x PT 2020.11 / MacMini Server late2011 / 16 GB / OS 10.13.6 / 002
Reply With Quote
  #7  
Old 08-11-2002, 07:32 AM
Ozzie Ozzie is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: UK
Posts: 318
Default Re: White noise appearing in audio file!

It's on an IDE drive no SCSI involved. It affected two files in different sessions, I suspect optimising to have caused the problem, as all was well initially for weeks! Then the files became corrupted. As I say these are back up files and I have the originals, it's just a little worrying!
Reply With Quote
  #8  
Old 08-11-2002, 09:53 AM
Nexxt Nexxt is offline
Member
 
Join Date: May 1999
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 206
Default Re: White noise appearing in audio file!

Quote:
Originally posted by Ozzie:
Audio drives are all HFS, system drive is HFS+. I don't think it should make a difference.

Thanks
<font size="2" face="Verdana, Arial">It might if they're ALL on the same bus or if you copied from one to the other. Good luck.
__________________
When it's perfect, there'll always be another change!
Reply With Quote
  #9  
Old 08-12-2002, 03:16 AM
The1stAmendment The1stAmendment is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: NY
Posts: 47
Default Re: White noise appearing in audio file!

I've run into this, but was restoring for CD'rs everything (800 meg ones).
Reply With Quote
  #10  
Old 08-12-2002, 10:25 AM
Chap Chap is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: CT
Posts: 219
Default Re: White noise appearing in audio file!

check your 'setup' menu. In 'playback engine' lower the cache to level 2. Same thing was happening to me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise appearing when using M-Audio Fast Track Pro RURTOS FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 1 05-06-2013 06:02 PM
White Noise caused by file encryption? Onager1286 Pro Tools 9 0 02-08-2011 11:39 AM
White noise blasts with MBox2Pro upon file open NewdestinyX 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-30-2006 08:23 PM
6.7 White noise burst at end of bounce file contragypsy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 04-21-2005 09:03 AM
Blast of white noise at end of bounced file qbert1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-31-2004 02:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com