Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-08-2009, 09:14 PM
PROfyt PROfyt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Default Think my 003 may have a fried chipset:(

As the title says


I can run all the utility tests fine.. The green led in the back is solid but no connectivity on various pcs or macs.... new cables...any suggestions?.. I live in maine closest arc is in new york! AHHHH! Any help is greatly appreciated!


Jeremy
Reply With Quote
  #2  
Old 03-08-2009, 09:49 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,555
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

One sure way to find out would be to test it on someone else's working system. Did it get some kind of voltage spike? Maybe a lightening storm or power outage? If so, check with your home owner's policy and see if they will buy you a new one.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 03-08-2009, 10:19 PM
PROfyt PROfyt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

thanks for the quick feedback! I've tried to plug it into my pt setup and its unable to find. w/ a few diff cables. I recently tried to plug my 003 to my new pc rig via a external hd first... things got weird after that. I thought i could do that w/o a problem. its odd because everything seems normal. all the lights work, i get the link light that goes thru its post fine, lights up when there is a cable in it (stays on when i pull it out tho?). Im kinda thinkin it might be the cables but ive tried several and the one i was using worked fine for a year! This thing only has a one year warrenty right? I forgot to register so im getting really crappy tech support.. I feel so lost.. Ive been fortunate enough to be steady working for the past couple months.. was right in the middle of a project and now this!! Peoples continued feedback is appreciated.. I'd love to not have to send this out for repair. Hopefully someones had a similar problem fixed! Thanks all!


Jeremy
Reply With Quote
  #4  
Old 03-08-2009, 10:20 PM
PROfyt PROfyt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

I also am unable to find anyone else in my area w/ a working rig other than myself. So i can only test on my stuff!

-j
Reply With Quote
  #5  
Old 03-09-2009, 12:03 AM
tonepad tonepad is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: SoCal USA
Posts: 834
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

1. Try to trash prefs and all databases on your system.
2. There is an update for the 003 if you're running PT 8, so do that, and
3. It is also possible that you a firewire hardware issue
4. The 003 like most DIGI hardware is not easy to fry unless there's something you're not telling us...is there?

Wilson

BTW you should always try to present at least basic system info like PT rev and your PC flavor etc. Otherwise you gets the generic sugs which also may solve your issues.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-09-2009, 08:36 AM
PROfyt PROfyt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

the only thing ive done out of ordinary is try to hook up the 003 thru a hd plugged into my new rig, a amd quadcore based system w/ 4 gigs of ram. It had performed flawlessly for about a year prior to that in various other rigs... Id done the 8 update when i first used 8 on an imac.. Im getting absolutly no signal from my 003 via firewire in any situation, in any rig i try. Is there a way to tell if the chipsets fried? By using a voltage meter or something? Is there any sort of master reset for the 003? Ive tried all the tests via utility and they all complete fine.. I would think if my firewire chipset was fried the link light wouldnt operate correctly, but it does! Thanks all!



Specs:
003
PT 7,8
amd 9850
foxconn a79-s mobo
1.83 imac
2.1 macbook
Reply With Quote
  #7  
Old 03-09-2009, 09:59 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,765
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

Although they won't usually tell you til AFTER you fry it, it's not recommended to hot-swap these things. Did you?
Reply With Quote
  #8  
Old 03-09-2009, 04:05 PM
PROfyt PROfyt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

i guess i did! I guess im not 100% clear on what hotswaaping is.. my external hd was plugged into my pc then i plugged my 003 into the other port on my external hd.. I guess i better just try to get it in for repair before to much more time passes. I just hate to think of sending my baby in the mail.. Thanks for everyones input, any more is appreciated. The thing that doesnt make sense to me is that the link light is operating correctly, i would think it wouldnt if the firewire was damaged but i guess not.

-J
Reply With Quote
  #9  
Old 03-09-2009, 04:59 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,765
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

Power down the 003 first, THEN unplug and/or plug in the firewire cable. Then power the 003 back up. Had more than one friend fry theirs the same way.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-10-2009, 10:42 AM
PROfyt PROfyt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Default Re: Think my 003 may have a fried chipset:(

so i guess im screwed, i dont have the loot r/n to send it in for repairs.. Had to give potential clients moneys back and its left me broke. SW, how much did it cost your friends to get theirs repaired? Could u please give me an idea of how much im gonna have to pay to get my life back? Thanks for the correspondence!

-j
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fried. Sidhu VENUE Live Sound Systems 18 10-07-2011 12:13 PM
Fried 002 $$? Trevorj General Discussion 1 02-05-2009 07:14 AM
is my 001 fried 70bit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-04-2005 01:31 PM
915P chipset versus the 915PM chipset valleyarts 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-28-2005 02:22 AM
HELP PLEASE! I think I fried my Mac..... meeatt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-23-2003 09:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com