Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-28-2022, 01:37 AM
nycpan nycpan is offline
Member
 
Join Date: Jun 2022
Location: Perugia, Italy
Posts: 2
Default Ruler - Show fractions of millisecond

Hi everybody,

I'm making an experiment with a friend of mine to "play" with interaural delay. In order to make some tests I have to duplicate a track and make it start a fraction of millisecond later than the original one.

I managed to do it by zooming in a lot so that I could get under the millisecond range and place the duplicate track a fraction later than the other using Split mode. The only thing, though, is that the ruler doesn't show decimals/fractions of a millisecond but it remains min:sec:msec. Do you know if there's a way to make it show something like min:sec:msec:xxx?

Many thanks in advance for your feedback.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2022, 02:17 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,179
Default Re: Ruler - Show fractions of millisecond

For precision small time differences work in samples.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2022, 07:29 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,005
Default Re: Ruler - Show fractions of millisecond

My suggestion as well(and its easy to set a specific value to the Nudge command). For more help, check this:
https://www.liveabout.com/convert-mi...amples-1817867
Or do a google search for the same
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2022, 08:06 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,971
Default Re: Ruler - Show fractions of millisecond

Sorry to be blunt, but that's a dumb way to do it. Instead use Eventide's Precision Time Align.
https://www.eventideaudio.com/plug-i...on-time-align/
Thank me later about not having to faffe about.
__________________
Pro Tools Ult 2022.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #5  
Old 06-30-2022, 09:27 AM
nycpan nycpan is offline
Member
 
Join Date: Jun 2022
Location: Perugia, Italy
Posts: 2
Default Re: Ruler - Show fractions of millisecond

Thanks a lot everyone. I got a lot of insights and alternatives to achieve my goal.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loud Millisecond Static Noise When Playing Audio tajroo FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 0 08-22-2015 07:30 AM
Sample to millisecond calculator? gsrokmix General Discussion 2 06-10-2008 05:01 PM
PT 7.4 - 20 millisecond problem? Michael Carpenter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-14-2008 06:16 AM
feet to millisecond conversion? bryanbassett 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 08-26-2005 06:08 PM
How many samples are there in a millisecond? audio junkie Pro Tools TDM Systems (Win) 1 10-07-2002 01:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com