Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2012, 10:29 PM
Art39 Art39 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Australia, Sydney
Posts: 9
Default MBox Pro 3Generation, conflict between PC and Audio Interface

Hello guys
I have got some big problem with my MBox 3 Pro and my PC.
There is some conflict between them (as I can see), My PC can see MBox for 5-15 minutes (it varies) after switching on and then something happens and sound disappears and if its music software there is inscription "Not responding" or Audio interface is not found, and it does not matter if I am creating music or playing computer games, everything)
If anybody can assume what it could be? Please let me know)
Thank you for your answer
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2012, 10:42 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,931
Default Re: MBox Pro 3Generation, conflict between PC and Audio Interface

Quote:
Originally Posted by Art39 View Post
Hello guys
I have got some big problem with my MBox 3 Pro and my PC.
There is some conflict between them (as I can see), My PC can see MBox for 5-15 minutes (it varies) after switching on and then something happens and sound disappears and if its music software there is inscription "Not responding" or Audio interface is not found, and it does not matter if I am creating music or playing computer games, everything)
If anybody can assume what it could be? Please let me know)
Thank you for your answer
Have you done all the recommended optimizations for your system? Especially things related to power management and USB power management. Start at the "Help us Help You - READ THIS Before Posting!" link above on this web page.

You are not using the Mbox on a USB hub are you?

If that does not solve the problem, unplug as many other USB devie as youc an and see if this problem persists.

If that does not solve the problem then please post a Sandra report as asked for/explained about on the "Help us Help You - READ THIS Before Posting!" page.

Darryl
Reply With Quote
  #3  
Old 11-28-2012, 01:13 AM
Art39 Art39 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Australia, Sydney
Posts: 9
Default Re: MBox Pro 3Generation, conflict between PC and Audio Interface

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Have you done all the recommended optimizations for your system? Especially things related to power management and USB power management. Start at the "Help us Help You - READ THIS Before Posting!" link above on this web page.

You are not using the Mbox on a USB hub are you?

If that does not solve the problem, unplug as many other USB devie as youc an and see if this problem persists.

If that does not solve the problem then please post a Sandra report as asked for/explained about on the "Help us Help You - READ THIS Before Posting!" page.

Darryl
Thank you
I am going to do all listed above stuff. But also, maybe the reason is because of connection, I connect Mbox with PC via Firewire however, my motherboard does not have Firewire connector and I use PCI adapter.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2012, 08:53 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,854
Default Re: MBox Pro 3Generation, conflict between PC and Audio Interface

Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Check that link and post a Sandra report. Its the best way to get the best advice. An incompatible FW chip could be the cause(Avid recommends a TI chipset on the FW card). Or maybe the FW driver? There are usually 3 resident drivers. Avid recommends the Legacy driver(which doesn't work for me with the 003 interface). The TI Compliant driver is what works here.

PS, sorry about the bold, but once I pasted the link, bold was locked
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using another audio interface like an Mbox? Blueswah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-08-2010 10:15 AM
Should I keep my mbox 2, or get a m audio interface Mr.R23 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-27-2009 03:36 PM
Audio interface for MBox / PT8 LE / Intel Mac trevinho MIDI 1 04-20-2009 01:41 PM
resolve fader feedback conflict w/ 02R interface? c-post Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-06-2005 08:48 AM
resolve fader feedback conflict w 02R interface? c-post Pro Tools TDM Systems (Win) 0 08-05-2005 06:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com