Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-2000, 02:08 PM
RobbaDobba RobbaDobba is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY, USA
Posts: 298
Default Possible Digidesign Control Panel Conflicts?

I installed the Digidesign Control Panel off of my 5.0.1 disc in order to have the option to route the sound output of my Mac through my sound board.

Since I've done that (I'm running Mac OS 9.0.4, by the way), I've had freeze ups and error codes (-6011) in my Quicktime Player, and freeze ups in my RealPlayer.

Is anyone aware of any possible conflicts/solutions/available patches?
__________________
One good thing about music: when it hits, you feel no pain. --Bob Marley

Rig: MacBook Pro (15,1) 6-Core i7 2.6GHz / 32GB RAM / OS 10.14.6 / PT 2020.12.1 / Waves Horizon v12 / iZotope Music Production Suite 4 / Focusrite Clarett 4pre / Mackie Baby HUI / Apple SSD AP1024M 1 TB (System), Samsung T5 SSD 1 TB (Audio) / Cal-Digit TS3 Plus TB3 Dock / Genelec 1030A Monitors
Reply With Quote
  #2  
Old 10-06-2000, 07:15 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,799
Default Re: Possible Digidesign Control Panel Conflicts?

-Open the Extensions Manager Control Panel. From the selected set pop-up menu, select “OS 8.x base” click on “Duplicate Set" at the bottom of the window and name the set. Scroll down and enable the Digidesign Control Panel, DigiSystem INIT, Digidesign DSP Manager, Digidesign Direct I/O, the Open Music System Extension and restart.
-Update to the newest version of QuickTime (4.1.2) at http://www.apple.com/quicktime
-Use the Software Update Control Panel to search for updates. Download and install all of them except for the firmware update.

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 10-06-2000, 01:09 PM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,653
Default Re: Possible Digidesign Control Panel Conflicts?

IMHO you should do a clean install.

Real Player puts so much crap in your system folder, you should avoid it if at all possible.

Ideally partition your system drive. Do an install of OS9 on each. Keep one totally clean for your ProTools setup, and then use the other for all your other installs of Real Player and other system abusive programs.

Of course if you do a partitioning of your drive, deauthorize everything first...backup all your data...initialize the drives with DriveSetup and partition the drive. Then do the installs of your software.

Remember that when you install new software it will put any system stuff into the partition that you are currently booted from.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2000, 12:25 AM
RobbaDobba RobbaDobba is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY, USA
Posts: 298
Default Re: Possible Digidesign Control Panel Conflicts?

Nice try...but your suggestion disabled my SCSI bus, and upon restart my Mac booted up and then promptly faded to black, went to sleep and stayed there.

I had to disable my extensions, and revert to my old set. Now it won't even let me upgrade to QT 4.1.2 without an error message and RealPlayer still freezes on occasion while streaming.

Anybody else?
__________________
One good thing about music: when it hits, you feel no pain. --Bob Marley

Rig: MacBook Pro (15,1) 6-Core i7 2.6GHz / 32GB RAM / OS 10.14.6 / PT 2020.12.1 / Waves Horizon v12 / iZotope Music Production Suite 4 / Focusrite Clarett 4pre / Mackie Baby HUI / Apple SSD AP1024M 1 TB (System), Samsung T5 SSD 1 TB (Audio) / Cal-Digit TS3 Plus TB3 Dock / Genelec 1030A Monitors
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2000, 09:24 AM
KK Proffitt KK Proffitt is offline
Member
 
Join Date: Jul 1999
Location: Music Row, Nashville
Posts: 420
Default Re: Possible Digidesign Control Panel Conflicts?

Try trashing Sound Prefs, along with DAE prefs, PT prefs, Digisetup.


KK

------------------
KK Proffitt
www.jamsync.com
__________________
KK Proffitt
President, JamSync®
www.jamsync.com
www.tnfilmlocations.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Self Destructing Digidesign Control Panel Jono F 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-22-2003 05:13 PM
Digidesign Control Panel...N/W on G3 LesPaul666 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-05-2001 07:44 AM
Digidesign Control Panel probs.. Sound Works UK Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 04-22-2001 02:18 PM
Digidesign Control Panel ... TCL Tips & Tricks 1 07-12-2000 08:25 AM
Digidesign Sound Control Panel Kenshiro Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-07-2000 01:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com