Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-19-2020, 03:23 PM
Patheticus Patheticus is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hillsboro, OR
Posts: 149
Default Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

Cloud Collaboration doesn't seem to be working in 2020.5 and it's screwing me hard right now. Any one else having this issue or figure out how to fix it?

No matter what I do my 2020.5 computer just says "failed" in task manager. The projects are basically useless now.
__________________
KC

www.interlaceaudio.com
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2020, 04:02 PM
Patheticus Patheticus is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hillsboro, OR
Posts: 149
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

Also not working at all in Protools 2019.12 with Catalina. Same problem.
__________________
KC

www.interlaceaudio.com
Reply With Quote
  #3  
Old 06-19-2020, 04:10 PM
Patheticus Patheticus is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hillsboro, OR
Posts: 149
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

It still works on 2019.6 on a friends machine though. Unfortunately I need to use a computer with Catalina.
__________________
KC

www.interlaceaudio.com
Reply With Quote
  #4  
Old 07-21-2020, 12:49 PM
gmu gmu is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Seattle, WA.
Posts: 69
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

Hey did you ever figure this out? I'm using 2020.5 with Mohave and it works fine but one of my clients has the same issue you do. We've been hitting our heads against the wall trying to figure it out. Even if he initiates the collaboration as soon as he goes to share an audio track/file it fails to upload. My thought is there must be a very specific element in his setup that breaks the process.
__________________
--------------------------------------
MBP 2015 3.1ghz i7 16gb Big Sur
Pro Tools 2022.10
UAD Apollo 8p / Octo
Reply With Quote
  #5  
Old 07-22-2020, 09:25 AM
Flyingrockstudios's Avatar
Flyingrockstudios Flyingrockstudios is offline
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Utah, United States
Posts: 61
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

I have a few tunes that we transfer back and forth on Avid Cloud. I have a Mac Pro trash can on Mojave and PT 2020.5. My other 2 collaborators are on a Mac laptop from 2011 and Sierra with PT 2020.5, and a new Windows 10 machine with PT 2020.3. I could not get PT First 2019.6 to work reliably for the Windows user, so he’s on the 30 day PT trial. The only way I’ve been able to help my collaborators with cloud issues is to remotely log into their computer and figure it out myself. Sometimes it’s a user error, and sometimes their slow Internet connection causes instability or they have to upload the project a second time or reboot their computer and restart PT. Yeah it shouldn’t be this buggy, but I am the experienced user and I don’t have any problems like my collaborators do.
__________________
PT 2021.10 Ultimate HDX, Dual Slate Raven MTi2, HD IO 16x16, Mac Pro 6.1 2013 on Mojave 10.14.6, 12 core CPU, 64GB RAM, Neve 1073OPX(2), Slate VSX, Focal Solo Be6, Roland V-Drums, DW drums, too many VI’s and plug ins to mention.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-23-2020, 12:57 PM
gmu gmu is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Seattle, WA.
Posts: 69
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

Quote:
Originally Posted by Flyingrockstudios View Post
The only way I’ve been able to help my collaborators with cloud issues is to remotely log into their computer and figure it out myself. Sometimes it’s a user error, and sometimes their slow Internet connection causes instability or they have to upload the project a second time or reboot their computer and restart PT. Yeah it shouldn’t be this buggy, but I am the experienced user and I don’t have any problems like my collaborators do.
thanks Flyingrockstudios
My situation is similar in that I'm the experienced user and it's working on my end. The client I've been trying to collaborate with is actually a very capable techy who works at Apple so it's hard for me to say it's something he's doing wrong or missed in his setup. I'm going to try getting him to hard wire his internet connection (wifi off). I am a little worried the problem is with Catalina but I would think we'd be seeing a lot of people screaming about that. Back to the drawing board!
__________________
--------------------------------------
MBP 2015 3.1ghz i7 16gb Big Sur
Pro Tools 2022.10
UAD Apollo 8p / Octo
Reply With Quote
  #7  
Old 07-23-2020, 11:48 PM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 843
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

I think the main question is: Did cloud collaboration ever work? Whenever I tried it didn’t, speaking about cloud collaboration introduced with Pro Tools 12.
A good working local collaboration over LAN should be the first step in my opinion.
The good old Rocket Network solution from the early 2000s worked much better in Pro Tools.

Best

Mark
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac mini 2018 i5 64 GB RAM, RME Fireface, Pro Tools 2021, Euphonix MC Control
MacBook Air 2020 (M1) 16 GB RAM, 1 TB SSD, Zoom U-44 and Pro Tools Ultimate
Reply With Quote
  #8  
Old 07-28-2020, 10:56 AM
OscarSC's Avatar
OscarSC OscarSC is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Lima - Perú
Posts: 22
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

Hi guys, I had the same problem with Catalina and Mojave. This helped.

Projects can not be uploaded and downloaded with macOS “Catalina” (PT-256471)

macOS “Catalina” does not grant Full Disk Access to Cloud Client Services by default. To be able to upload data from Project to Cloud
(or download data if the project was opened from the Cloud), you need to make the following changes manually:

Go to System Preferences > Security & Privacy > Full Disk Access and manually add “Hub” and “TransportClient” services.

• Library > Application Support > Avid > Cloud Client Services > Hub
• Library > Application Support > Avid > Cloud Client Services > TransportClient


https://avid.secure.force.com/pkb/ar...lity/PT-256471


Cheers
__________________
Intel I7 - 10700k, Gigabyte Z490 Vision D, Corsair Vengeance LPX 2666 - 32GB, Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD, Windows 11 Pro.

Antelope Orion 32+ Gen 3, RME ADI 2 FS Converter, Universal Audio Apollo 16 (As DSP Only), SPL Mixdream XP, 2 x Rupert Neve Designs 535 Diode Compressors, Yamaha NS-10Ms, Yamaha MSP7 Studio, Pro Tools (Always the latest), plus other stuff.

Audio Engineer
Two time Latin Grammy Awards Nominee

Web: www.osc-audio.com
Facebook: @oscaudio
Instagram: @oscaudio
Twitter: @oscaudio
Reply With Quote
  #9  
Old 07-28-2020, 11:02 AM
OscarSC's Avatar
OscarSC OscarSC is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Lima - Perú
Posts: 22
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

Also, I allow connections for those two services in the firewall. The same on my PC and that solves most of the problems. If it persists, you may try opening the ports listed here.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...ink-Networking


Hope it helps.

Cheers
__________________
Intel I7 - 10700k, Gigabyte Z490 Vision D, Corsair Vengeance LPX 2666 - 32GB, Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD, Windows 11 Pro.

Antelope Orion 32+ Gen 3, RME ADI 2 FS Converter, Universal Audio Apollo 16 (As DSP Only), SPL Mixdream XP, 2 x Rupert Neve Designs 535 Diode Compressors, Yamaha NS-10Ms, Yamaha MSP7 Studio, Pro Tools (Always the latest), plus other stuff.

Audio Engineer
Two time Latin Grammy Awards Nominee

Web: www.osc-audio.com
Facebook: @oscaudio
Instagram: @oscaudio
Twitter: @oscaudio

Last edited by OscarSC; 08-03-2020 at 10:35 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-04-2021, 11:23 PM
talkingtobrian talkingtobrian is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Bridgeport, CT
Posts: 2
Default Re: Protools 2020.5 Cloud Collaboration Broken

I came to this thread trying to figure out how to share my project with someone, and can't find them by their email address or name in the "Find Talent" section. But I digress...

I am on Catalina (10.15.7) and I am pretty sure I'm uploading ok, because I already ran out of room and paid for more. I didn't see these two services to add to full disk access...found the directory, though.

thoughts? Do I need to worry about this?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 12.7 Cloud Collaboration Problems AntiguaProd Pro Tools 12 4 08-19-2020 06:20 PM
Anyone Using Cloud Collaboration Carl Lie Pro Tools 2018 30 12-20-2017 10:59 AM
Cloud Collaboration RECOA STUDIO Pro Tools 2018 1 05-24-2016 09:02 AM
Cloud Collaboration with ProTools|First clausiii Pro Tools 12 3 03-29-2016 02:34 PM
Cloud collaboration vs real collaboration midnightrambler Pro Tools 12 13 06-11-2015 02:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com