Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 08-27-2022, 10:42 AM
nedd nedd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Europe-NL
Posts: 260
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

I also had a lot of problems with BM hardware. Video engine errors non-stop.
I recently updated OS to 12.5.1 and re-install the BM driver 12.4 and immediately video engine error/crash/restart in order to work again.
Then I decide to go lower with BM drivers and installed version 12.3 of Blackmagic Desktop Video.
Since then everything behave as it use to be, two days of serious post production work with video (Pro Res) and not a single error.
__________________
___

Mac Studio Ultra, 64GB, 2TB, OS 12.6, MTRX Studio, PT Ultimate 22.9, HDX1, Sync HD, BM Decklink Extreme 4K, Dolby Atmos PS, Avid Dock, S1, C|8
Reply With Quote
  #32  
Old 09-17-2022, 04:52 AM
StefB's Avatar
StefB StefB is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Cape Town South Africa
Posts: 498
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

Quote:
Originally Posted by tomguest.tv View Post
I've been having loads of video engine issues with 22.6 also - the video track seems to switch from blocks to frames by itself followed by error messages saying 'unable to create thumbnails on video track'. Anyone else getting this? I've found that hiding the video track seems to help...
Yip Lots of that with Prores and MXF DNXHD- also with all formats- If I select a clip and hit play - it will freeze the video before the end of the clip and give me a "The Video Engine reported an unknown error." message. This happens across all systems - M1 and Intel and with or without AJA video out. I had better playback on Pro Tools v5 with a DV codec!
__________________
Mac 16 Core 7,1 -Os 10.15.7 - 96 gb Ram - Pro Tools 2022.6 Ultimate in 5 suites - MTRX Studio -S6 26-5-D - Sync HD - Video Satelite (Symphony 2022.5, AJA Kona 3g) Pro Protools 2022.6 Vanilla in 21 x Recording and Edit suites. Mac 6,1 Mac Mini, Mac Mini M1, Mac Studio Pro, Mac Studio Max
Mediacomposer 2021.12 on AJA Kona 3g / XT I/O x 3 suites. Multiple Avid S1, S3 & Docks
Reply With Quote
  #33  
Old 11-24-2022, 03:58 AM
belasoul belasoul is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Germany
Posts: 122
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

Probably an old hat for most here, but my video issues completely disapeared since disabling the "enable GPU" function.
__________________
MacOs 11.6.7, RME Fireface UC, PT Ultimate 2022.9
Mac Pro 6.1/12-core,64GB RAM, Aja t-tap

Béla Brandes | www.bbsounddesign.de
Reply With Quote
  #34  
Old 11-24-2022, 04:59 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 774
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

Belasoul where is this?
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.15.7, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Mac M1 Studio Ultra 64GB RAM OSX 12.6.1, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Reply With Quote
  #35  
Old 11-24-2022, 05:01 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,754
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

Quote:
Originally Posted by belasoul View Post
Probably an old hat for most here, but my video issues completely disapeared since disabling the "enable GPU" function.
Wow cool. I will try this. I had 10 VE crashes yesterday.n
__________________
PTHDn 2022.10 (OSX12.6.1), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #36  
Old 11-24-2022, 07:52 AM
belasoul belasoul is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Germany
Posts: 122
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

you'll find it here: Preferences //Operation//down right corner
__________________
MacOs 11.6.7, RME Fireface UC, PT Ultimate 2022.9
Mac Pro 6.1/12-core,64GB RAM, Aja t-tap

Béla Brandes | www.bbsounddesign.de
Reply With Quote
  #37  
Old 11-25-2022, 10:43 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 774
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

Thanks
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.15.7, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Mac M1 Studio Ultra 64GB RAM OSX 12.6.1, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Reply With Quote
  #38  
Old 11-26-2022, 05:36 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,754
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

Quote:
Originally Posted by belasoul View Post
Probably an old hat for most here, but my video issues completely disapeared since disabling the "enable GPU" function.
I'm happy to report that after two weeks of at least 5-10 VE crashes per day I have had zero for the last 2 days after turning GPU off. No noticeable additional CPU hit by the way. Fingers crossed it stays this way.

Thanks a lot for this tip! You saved my sanity. AVID should look into this.


Frank.
__________________
PTHDn 2022.10 (OSX12.6.1), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #39  
Old 11-27-2022, 11:04 AM
belasoul belasoul is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Germany
Posts: 122
Default Re: Video engine in 22.5 and 22.6

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
I'm happy to report that after two weeks of at least 5-10 VE crashes per day I have had zero for the last 2 days after turning GPU off. No noticeable additional CPU hit by the way. Fingers crossed it stays this way.

Thanks a lot for this tip! You saved my sanity. AVID should look into this.


Frank.
Glad that it helped on your system too. Similar story with the sanity here
__________________
MacOs 11.6.7, RME Fireface UC, PT Ultimate 2022.9
Mac Pro 6.1/12-core,64GB RAM, Aja t-tap

Béla Brandes | www.bbsounddesign.de
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Engine Crash with No Video in Session JKHansen Pro Tools 0 06-28-2022 12:33 PM
'The Video Engine reported and error' message when trying to play any video zerothrills Pro Tools 12 10 02-28-2022 05:04 AM
Video Engine "Network clock is not locked" error when screen sharing video over skype piuretig Post - Surround - Video 0 01-12-2022 02:37 PM
Video Engine Fail "Waiting for the video engine to launch" oscar_wonderboy macOS 5 08-14-2018 02:22 AM
Video Engine not working.. crashing when i load in a video to PT11 sarahsherlock Pro Tools 11 5 08-16-2014 01:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com